autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa cu branza de vaci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 200 gr unt, 100 gr zahar, 5 oua, 200 gr ciocolata cu lapte, 30 ml lapte, 1 lingura cacao, 180 gr faina, 1 praf de copt, 2 lingurite esenta de rom, , Crema:, 500 gr branza de vaci mai uscata( a mea a fost putin mai cremoasa), 1 ou, 1 lungura gris (sau faina alba), 4 linguri zahar, coaja rasa de portocala, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca.
Untul il mixam spuma cu zaharul.
Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
La final adaugam esenta de rom, praful de copt si faina treptat.
Crema:
Amestecam branza cu oul si zaharul.
Adaugam grisul si coaja rasa de portocala, amestecand bine de tot.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm (merge si o tava putin mai mare, ca iese blatul cam inalt).
Turnam compozitia de blat, apoi cu o lingura punem branza deasupra.
Cu o furculita amestecati putin cele doua compozitii, dar usor, eu le-am amestecat prea mult :D
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu branza de vaci

Negresa cu branza de vaci

Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta Cittrone

Placinta Cittrone

Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful

6 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 180 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci mai uscata( a mea a fost putin mai cremoasa)
  • 1 ou
  • 1 lungura gris (sau faina alba)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!