autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Negresa cu caise

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Ingrediente
200 g faina, 200 g zahar, 160 g unt, 4 oua, 6 lg cacao, 50 g ciocolata amaruie, 280 g iaurt natural, 1 praf de copt, 6 caise

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Ungem tava(32x22cm)cu unt, presaram 3-4 linguri de zahar si punem jumatati de caise cu partea bombata in sus la distanta egala unele de altele.

Batem untul spuma cu zahar,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare si ciocolata rasa.Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt,(aici am amestecat tot cu mixerul dar la viteza mica)iaurtul si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.Albusurile se amesteca in compozitie cu o spatula sau lingura de lemn,de sus in jos pana la incorporarea completa.Se toarna peste caise si se da la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt 35-40 minute.Se lasa la racit,se rastoarna si se portioneaza in 12 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Delicioasa si arata foarte bine.*****

  • crelsah18

    crelsah18 (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

    Un deliciu si foarte apetisanta!*****

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

    Arata super......cred ca e foarte buna....felicitari.....salvat*****

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 29 iulie 2011

      Cred ca e delicioasa cu caise!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 160 g unt
  • 4 oua
  • 6 lg cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 280 g iaurt natural
  • 1 praf de copt
  • 6 caise

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

mihai (Chef de cuisine)

Delicioasa si arata foarte bine.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de ciocolata fara gluten