autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa cu crema de vanilie

Autor: oana loiz (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana loiz (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 decembrie 2008

Ingrediente
1/2 cana ulei, 1/2cana lapte, 1 lingurita amoniac, 1 1/2 cani faina, 55g unt, 45 ml lapte, 50 g praf budinca vanilie instant, 250 g zahar pudra, 5 ml esenta vanilie, 115 g ciocolata amaruie, 15 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Aluat: se separa alusurile de galbenusuri.Albusurile se freaca bine cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adauga albusurile batute cu zahar si se pune faina. Se tapeaza o tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor 30 de minute la foc potrivit.

Crema: se bat cu mixerul untul, laptele si praful de budinca. Se adauga treptat zaharul pudra si vanilia. Se toarna crema peste prajitura si se da la rece 2-3 ore.

Glazura: se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic. Cand se raceste putin, se toarna peste prajitura si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu crema de vanilie

Negresa cu crema de vanilie

Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat

19 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2cana lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 1/2 cani faina
  • 55g unt
  • 45 ml lapte
  • 50 g praf budinca vanilie instant
  • 250 g zahar pudra
  • 5 ml esenta vanilie
  • 115 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Turte "Scutecele Domnului"