autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Negresa cu frisca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
280 gr unt., 280 gr faina., 280 zahar., 6 oua., 500 ml frisca Hulala., 1 plic zahar vanilat., 1 praf de copt., visine din compot pentru ornat., esenta de rom sau de vanilie., 10 jumatati de nuci.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

120 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina si albusurile batute spuma tare(cu 2-3 linguri de zahar)si se amesteca in coca de jos in sus cu o spatula de lemn.Adaugam si esentele pe care le dorim.Se unge o tava cu unt,se toarna compozitia in ea si deasupra asezam cateva jumatati de nuca.Se introduce tava in cuptorul preincins la 180g celsius.Verificam prajitura cu o scobitoare sa vedem daca este gata.Negresa trebuie sa stea cam 40-50 de minute,in cuptor dupa care o lasam sa se raceasca in cuptor.Intre timp,punem si frusca Hulala, intr-un blender sau robot si o batem ca sa avem pentru ornat negresa.Taiem negresa in ce forma dorim,dupa care o ornam cu frisca batuta si adaugam si cate o visina din compot sau daca avem visine puse pentru iarna la borcane.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Gatisoare cu visine

Gatisoare cu visine

se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine

19 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gabi , 22 martie 2017

    Unde e cacaoa ?

  • Fara foto

    Carmen Diaconescu , 15 aprilie 2015

    OARE NU VEDE NIMENI CA BLATUL ESTE INCHIS LA CULOARE?SI CARE ESTE PROBLEMA,CA ARE FRISCA PE DEASUPRA?

  • Fara foto

    Brandusa Antoniac , 12 aprilie 2015

    E mulatra pe dinafara si alba pe dinauntru dar efoarte buna ...

    • Fara foto

      Senchiu Iudita , 23 februarie 2015

      negresa fara cacao?

    • Fara foto

      Pavel Stefan , 26 ianuarie 2015

      Imi face pofta !!!

    • Fara foto

      Lacramioara Sintamareanu , 29 septembrie 2014

      Reteta asta este mai degraba albesa decat negresa. Unde este cacaoa sau ciocolata?

    • Fara foto

      Ionela Racolta , 09 iunie 2014

      reteta asta e de munune <3 :*

    • Dana_Spita

      Dana_Spita (Maestru bucatar) , 03 iulie 2012

      se insiropeaza din abundenta, se pun nucile rupte cu mana, iar frisca trebuie sa fie naturala (smantana pentru frisca de la Lacta). Iese racoroasa si dulce. Pofta buna!

    • Noryka

      Noryka (Bucatar) , 27 septembrie 2010

      incercati sa o si insiropati o sa iasa o nebunie ;)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Un deliciu...

    • Fara foto

      denisamihaela (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      asa si asa

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      cred ca e grozava

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Arata bine.Si eu fac,dar un pic altfel.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Eu am mâncat din ea. E superbă!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Aspectoasa si gustoasa.

    • Fara foto

      claudia , 21 octombrie 2009

      prajitura se vede anchisa la culoare ai pus cacao si ai uitat sa scri ingredientul ?? oricum arata bine.

    • Fara foto

      Adrian , 19 octombrie 2009

      Arata gustoase !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Fiecare cu gustul lui,nu? Noua asa ne place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Eu am mancat din ea si a fost tare buna.Mie mi-a placut tare mult,si nu a fost frisca prea multa.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Nu e prea multa frisca pentru ornat?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      waw ce imi doresc macar o bucatica. Tare bine mai arata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Arata minunat,prezentarea este grozava,iar gustul in mod sigur este pe masura...Felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

120 voturi

Ingrediente

  • 280 gr unt.
  • 280 gr faina.
  • 280 zahar.
  • 6 oua.
  • 500 ml frisca Hulala.
  • 1 plic zahar vanilat.
  • 1 praf de copt.
  • visine din compot pentru ornat.
  • esenta de rom sau de vanilie.
  • 10 jumatati de nuci.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

gabi

Unde e cacaoa ?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Noire