Negresa cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu frisca

Ingrediente

  • 280 gr unt.
  • 280 gr faina.
  • 280 zahar.
  • 6 oua.
  • 500 ml frisca Hulala.
  • 1 plic zahar vanilat.
  • 1 praf de copt.
  • visine din compot pentru ornat.
  • esenta de rom sau de vanilie.
  • 10 jumatati de nuci.

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina si albusurile batute spuma tare(cu 2-3 linguri de zahar)si se amesteca in coca de jos in sus cu o spatula de lemn.Adaugam si esentele pe care le dorim.Se unge o tava cu unt,se toarna compozitia in ea si deasupra asezam cateva jumatati de nuca.Se introduce tava in cuptorul preincins la 180g celsius.Verificam prajitura cu o scobitoare sa vedem daca este gata.Negresa trebuie sa stea cam 40-50 de minute,in cuptor dupa care o lasam sa se raceasca in cuptor.Intre timp,punem si frusca Hulala, intr-un blender sau robot si o batem ca sa avem pentru ornat negresa.Taiem negresa in ce forma dorim,dupa care o ornam cu frisca batuta si adaugam si cate o visina din compot sau daca avem visine puse pentru iarna la borcane.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise