autor:

Pajint_Melinda

» » Prajituri

Negresă cu gem de afine şi bezea

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2015

Ingrediente
Blat, , 200 g unt, 200 g zahăr, 5 gălbenuşuri, un praf de sare, 250 ml lapte, 3oo g făină, 50 g cacao extra, 1 praf de copt, Bezea, , 5 albuşuri, 200 g zahăr, un praf de sare, 1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

67 voturi

Mod de preparare

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.



Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu gem de afine şi bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Carmen C. , 31 mai 2019

    Foarte bună prăjitura! Multumim!

  • Pajint_Melinda

    Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 04 februarie 2019

    Dimensiune tava pentru Negresa 26 x 38 cm

  • Pajint_Melinda

    Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 04 februarie 2019

    Dimensiunea tavii este 36 x 23 cm

    • Nicoleta , 02 februarie 2019

      Ce dimensiuni are tava?

    • Pajint_Melinda

      Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2015

      Ma bucur Ramona, bravooo!!!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

      Am sa revin cu o poza!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

      Am facut si eu aceasta prajitura, dar in loc de gem, am pus un sirop gros de ciocolata topita in unt, si apoi bezeaua. E delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

67 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt
  • Bezea
  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 borcănaş de gem (afine
  • caise
  • căpşuni)

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Carmen C.

Foarte bună prăjitura! Multumim!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone