autor:

Pajint_Melinda

» » Prajituri

Negresă cu gem de afine şi bezea

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2015

Ingrediente
Blat, , 200 g unt, 200 g zahăr, 5 gălbenuşuri, un praf de sare, 250 ml lapte, 3oo g făină, 50 g cacao extra, 1 praf de copt, Bezea, , 5 albuşuri, 200 g zahăr, un praf de sare, 1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

63 voturi

Mod de preparare

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.



Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu gem de afine şi bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars

Prajitura cu zahar ars

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit. Pste compozitia racita

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen C. , 31 mai 2019

    Foarte bună prăjitura! Multumim!

  • Pajint_Melinda

    Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 04 februarie 2019

    Dimensiune tava pentru Negresa 26 x 38 cm

  • Pajint_Melinda

    Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 04 februarie 2019

    Dimensiunea tavii este 36 x 23 cm

    • Fara foto

      Nicoleta , 02 februarie 2019

      Ce dimensiuni are tava?

    • Pajint_Melinda

      Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2015

      Ma bucur Ramona, bravooo!!!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

      Am sa revin cu o poza!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

      Am facut si eu aceasta prajitura, dar in loc de gem, am pus un sirop gros de ciocolata topita in unt, si apoi bezeaua. E delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

63 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt
  • Bezea
  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 borcănaş de gem (afine
  • caise
  • căpşuni)

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Carmen C.

Foarte bună prăjitura! Multumim!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose vesele