autor:

Pajint_Melinda

» » Prajituri

Negresă cu gem de afine şi bezea

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2015

Ingrediente
Blat, , 200 g unt, 200 g zahăr, 5 gălbenuşuri, un praf de sare, 250 ml lapte, 3oo g făină, 50 g cacao extra, 1 praf de copt, Bezea, , 5 albuşuri, 200 g zahăr, un praf de sare, 1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.



Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu gem de afine şi bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu glazurat

Tiramisu glazurat

Tiramisu rețeta originală este prin excelenta desertul italienesc. Fin, cremos, cu piscoturile,

26 voturi    12 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Pajint_Melinda

    Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2015

    Ma bucur Ramona, bravooo!!!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

    Am sa revin cu o poza!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

    Am facut si eu aceasta prajitura, dar in loc de gem, am pus un sirop gros de ciocolata topita in unt, si apoi bezeaua. E delicioasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt
  • Bezea
  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 borcănaş de gem (afine
  • caise
  • căpşuni)

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Pajint_Melinda (Chef de cuisine)

Ma bucur Ramona, bravooo!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu caise