autor:

Fara foto

» » Retete de post

Negresa cu gem si nuca de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
90 gr nuca macinata, 100 gr zahar, 200 gr faina, 1 lingura cu varf cacao, 3 linguri gem de capsuni, 220 ml apa, 50 ml ulei, 1 lingurita bicarbonat, 1 praf de sare, 1 lingura coaja confiata de lime, 1 lingura esenta de rom, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam.
Adaugam apa, uleiul, gemul de capsuni si le incorporam bine.
Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de lime.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia prajiturii.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 30 de minute pana este coapta (facem testul cu scobitoarea).
Daca este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem si nuca de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

Fasolea se curata,se spala,se fierbe in apa rece sau in baie de aburi si se taie in cubulete potrivite.Se

42 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2017

    Noua ne place foarte mult!

  • Fara foto

    Marinela , 28 noiembrie 2017

    Cred că este bună!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 90 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri gem de capsuni
  • 220 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja confiata de lime
  • 1 lingura esenta de rom
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Noua ne place foarte mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale