autor:

zbiggi

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa cu gem

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
Aluat:, * 1 cana zahar, * 1 cana nuca macinata, * 1/2 cana ulei, * 3 linguri de cacao, * 2 cani faina, * 1 cana apa, * 1 lingurita praf de copt, * 50 g stafide, * 1 borcan de gem (aprox 300 g), * cateva picaturi zeama de lamaie., Glazura:, * 3 linguri apa, * 3 linguri zahar, * 3 linguri cacao, * 3 linguri margarina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

207 voturi

Mod de preparare

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.
Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45 de min la foc mediu.
Din 3 linguri de apa, 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 3 linguri de margarina am fiert o glazura pe care am intins-o calda peste prajitura racorita.
Dupa ce s-a racit glazura am decorat cu cocos si cu decor colorat pentru prajituri.
http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie,

13 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Negresa cu gem si nuca

Negresa cu gem si nuca

Se amesteca faina, cacaua, nuca maruntita. Se adauga apa, uleiul si gemul. Adaugam si praful de copt

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ionel bostan , 09 decembrie 2016

    foarte buna recomand din toata inima

  • Fara foto

    Maria Simona Lupu , 30 ianuarie 2016

    Astăzi o sa încerc și eu.pup ai doi copilași foarte frumosi.

  • Fara foto

    Hrehorciuc Elena , 20 noiembrie 2015

    E delicioasa !!!

    • Fara foto

      Marian Preda , 21 octombrie 2015

      e din cauza la prafu de copt nu a crescut

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

      Draga, kok miori, am facut reteta asa cum am preluat-o. Pe vremea cand am facut prajitura, nu ma gandeam sa modific, am urmat exact ndicatiile. Nu tin minte sa ne fi parut prea dulce prajitura. Depinde si de ce fel de gem pui. Este fara oua pentru ca este o reteta de post.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

      Prajitura e usoara dar nu este prea mult gem ptr ca este si zahar si de ce folosesti apa si nu suc de portocale care da si o aroma -nu sant oua -negresa este fara oua -te rog sa-mi raspunzi!

    • Fara foto

      anca N , 09 august 2014

      folosesc reteta aceasta de cativa ani si am succes in fata prietenilor mei canadieni. Inlocuiesc stafidele cu merisoare (cranberries)si pe deasupra glazurii pun fulgi de migdale un pic prajiti. Adaug si o esenta de lamaie si 2 linguri de cacao in plus, nu imi place sa iasa prea dulce Multumesc mult pentru reteta!!!

    • Fara foto

      Daiana Vereb , 19 februarie 2014

      posibil. mai nou folosesc faina 650 si am constatat ca nu se comporta la fel cu 000.

    • Fara foto

      Andreea Ciocoiu , 19 februarie 2014

      posibil. mai nou folosesc faina 650 si am constatat ca nu se comporta la fel cu 000.

    • Fara foto

      Daiana Vereb , 19 februarie 2014

      posibil. mai nou folosesc faina 650 si am constatat ca nu se comporta la fel cu 000.

    • Fara foto

      Andreea Ciocoiu , 15 februarie 2014

      mie nu m-ia crescut , am facut-o de 2 ori si acelasi rezultat

    • Fara foto

      Dana-Emi Irimia , 31 ianuarie 2014

      cea mai rapida prajitura :) si e si gustoasa,mai ales cu gem de capsune :) multumim de retata :)

    • Fara foto

      Constantin Georgeta , 28 ianuarie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Mariana Chiva , 10 decembrie 2013

      FOARTE BUNA

    • Fara foto

      Cristina Moldovan , 01 decembrie 2013

      Bunica facea prajitura asta...foarte buna; poti adauga tot ce vrei...am pus putina nuca de cocos, scortisoara, coaja de portocala, coaja de lamaie si tot felul de arome. Excelenta si foarte usor de facut!

    • Fara foto

      Marya Yonela , 30 noiembrie 2013

      va multumesc frumos pt reteta

    • Fara foto

      Esanu Maria Georgeta , 27 noiembrie 2013

      posibil. mai nou folosesc faina 650 si am constatat ca nu se comporta la fel cu 000.

    • Fara foto

      Angela Pruna , 27 noiembrie 2013

      foarte buna,o fac foarte des.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Foarte bune, cred ca merge cu orice fel de gem, caise, afine, prune....

    • Fara foto

      Valentina Nebunu , 02 septembrie 2013

      excelenta,...........

    • Fara foto

      Nela Ciortan , 22 august 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      andreea , 13 iunie 2013

      de care gem ai folosit???

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      adriana , 04 iunie 2010

      Astazi 4-iun-2010 am facut aceasta prajitura......nu am avut stafide sa ii pun si nucile le-am pus taiate bucatele a iesit o minunatie!FELICITARI!Copilasii mei au fost foarte multumiti!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Apetisant...

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Mersi pentru aprecieri! :-*

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Reusita prezentarea,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Imi place negresa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

207 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 1 cana zahar
  • * 1 cana nuca macinata
  • * 1/2 cana ulei
  • * 3 linguri de cacao
  • * 2 cani faina
  • * 1 cana apa
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 50 g stafide
  • * 1 borcan de gem (aprox 300 g)
  • * cateva picaturi zeama de lamaie.
  • Glazura:
  • * 3 linguri apa
  • * 3 linguri zahar
  • * 3 linguri cacao
  • * 3 linguri margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

ionel bostan

foarte buna recomand din toata inima

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Galuste cu prune -reteta rapida