autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
400 g zahar, 275 ml lapte, 50 g cacao, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g unt(sau margarina Rama), 350 g faina, 5 oua, 1 plic praf de copt, coaja rasa de portocala, o priza sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

104 voturi

Mod de preparare

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei. Cand s-a racit crema se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata. Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o tava dreptunghiulara, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincins la 180 grade C pentru 30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna glazura deasupra.

Glazura:
In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

8 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gavrilovici Nicoleta Denisa , 05 februarie 2015

    bunaa,buna!

  • Fara foto

    Luminita Maftei , 23 decembrie 2014

    iese super gustoasa

  • Fara foto

    Danutz Alexandru Obretin , 13 decembrie 2014

    hai pa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2014

      Astept sa-mi spui cum a iesit.

    • Fara foto

      Andreea Sultan , 08 decembrie 2014

      sper sa-mi iasa prajitura

    • Fara foto

      Ana-Maria Ionica , 02 noiembrie 2013

      bunaa,buna!

    • Fara foto

      Claudia Mihaela Iamandi , 02 noiembrie 2013

      Si hai sa vedem cum iese.... :)

    • Fara foto

      mya (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2012

      delicioasa,exceptionala,nici un mofturos nu o poate refuza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Arata grozav si este atat de gustoasaaaaaaaa!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      am sa pregatesc si eu negresa este o reteta ft buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Ma bucur mult ca va place.Cristy,cand o faci sa-mi spui cum ti-a placut.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Imi lasa gura apa. Bine mai arata!!!

    • Fara foto

      Cristy , 20 noiembrie 2009

      E super reteta! Caut reteta asta de mult. Obisnuiam sa fac negrese cu ceva timp in urma. Dupa parerea mea asta este adevarata reteta de negresa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Am pregătit şi eu reţeta. Este superbă!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      reteta ..salvata,ador negresa:)

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Super ciocolatoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

104 voturi

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 275 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt(sau margarina Rama)
  • 350 g faina
  • 5 oua
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • o priza sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Astept sa-mi spui cum a iesit.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu nuca de cocos