Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei. Cand s-a racit crema se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata. Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o tava dreptunghiulara, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincins la 180 grade C pentru 30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna glazura deasupra.
Glazura:
In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii