autor:

Georgiana Nicolae

» » Prajituri

Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
1 cana de lapte (o masura), 1 ceasca de margarina topita (sau ulei), 5 linguri de dulceata de cirese (sau orice alta dulceata), 1/2 cana cu cacao (jumatate de masura), 2-3 oua, 2 Kiwi, 1 plic de praf de copt, 1 lingurita otet sau zeama de lamaie, 1 cana de zahar pudra, 1+1/2 cana cu faina (aceeasi masura ca si pentru lapte si zahar), 1 lingurita de coaja de lamaie rasa, 2 linguri de crema de ciocolata Fineti

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

1-Se amesteca laptele cu margarina topita si cana cu zahar pudra pana se topeste putin zaharul.
2-Se adauga praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie si cele 2-3 galbenusuri de ou. Se amesteca bine ingredientele si se adauga si cele 5 linguri cu dulceata si masura cu cacao.
3-Se amesteca si se adauga si coaja de lamaie rasa si faina pana obtinem o compozitie cremoasa ca cea pentru chec.
3-Se adauga apoi si cele 2 linguri cu crema de ciocolata, se amesteca si se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se taie kiwi cubulete si se aseaza peste compozitia din tava. Se tine in cuptor pana ce compozitia se incheaga pe jumatate.
4-Albusurile ramase de la oua le batem bine intr-o spuma pe care o turnam peste prajitura cand aceasta este pe jumatate facuta. Mai lasam prajitura in cuptor pana ce se incheaga si albusurile.
5-Pentru a proba prajitura, infigem o scobitoare in mijlocul sau si daca iese curata atunci prajitura este gata.
6-Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca si o taiam in ce forma dorim.
7-Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan pufos cu cirese

Pandispan pufos cu cirese

Se separa albusurile de ou. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Faina cernuta se amesteca cu

9 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final

10 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Delicioasa.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    hhmmmmmmmmmmm ce buna e!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 cana de lapte (o masura)
  • 1 ceasca de margarina topita (sau ulei)
  • 5 linguri de dulceata de cirese (sau orice alta dulceata)
  • 1/2 cana cu cacao (jumatate de masura)
  • 2-3 oua
  • 2 Kiwi
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1+1/2 cana cu faina (aceeasi masura ca si pentru lapte si zahar)
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de crema de ciocolata Fineti

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chocolate banana cake