autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Negresa cu mere

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Ingrediente
200 g zahar brun(merge si alb), 200 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 3 oua, 2 mere, 1 lingurita praf copt,, 150 g faina, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul,iar cand se raceste adaugam ouale pe rand,batand bine cu mixerul dupa fiecare.Punem apoi zaharul,faina amestecata cu praful de copt si la urma merele curatate,taiate bucati si stropite cu lamaie.(eu le-am pus direct fara sa le mai stropesc cu zeama de lamaie,in schimb in compozitie am pus 2 linguri suc de portocala).
Lasam la cuptor la 180 grade pt 30-40 minute.Puteti acoperi cu hartie de copt sa nu se innegreasca tare deasupra.Faceti si proba scobitorii,care e cea mai sigura:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu mere (de post)

Negresa cu mere (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Brownies cu miere si seminte

Brownies cu miere si seminte

Pentru inceput amestecam faina cu praful de copt si sarea. Ciocolata impreuna cu untul se topesc

10 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    Cred ca este o bunatate,eu o faceam intotdeauna cu cacao dar cred ca daca se pune ciocolata e mult mai buna .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Hmm,ce deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar brun(merge si alb)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita praf copt,
  • 150 g faina
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate,eu o faceam intotdeauna cu cacao dar cred ca daca se pune ciocolata e mult mai buna .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si bezea