autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Negresa cu mere

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Ingrediente
200 g zahar brun(merge si alb), 200 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 3 oua, 2 mere, 1 lingurita praf copt,, 150 g faina, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul,iar cand se raceste adaugam ouale pe rand,batand bine cu mixerul dupa fiecare.Punem apoi zaharul,faina amestecata cu praful de copt si la urma merele curatate,taiate bucati si stropite cu lamaie.(eu le-am pus direct fara sa le mai stropesc cu zeama de lamaie,in schimb in compozitie am pus 2 linguri suc de portocala).
Lasam la cuptor la 180 grade pt 30-40 minute.Puteti acoperi cu hartie de copt sa nu se innegreasca tare deasupra.Faceti si proba scobitorii,care e cea mai sigura:)
Topim ciocolata cu untul,iar cand se raceste adaugam ouale pe rand,batand bine cu mixerul dupa fiecare.Punem apoi zaharul,faina amestecata cu praful d
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mere" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Negresa cu mere (de post)

Negresa cu mere (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful

3 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri
Briose cu dovleac

Briose cu dovleac

Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    Cred ca este o bunatate,eu o faceam intotdeauna cu cacao dar cred ca daca se pune ciocolata e mult mai buna .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Hmm,ce deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar brun(merge si alb)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita praf copt,
  • 150 g faina
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

162 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Paine cu iaurt si seminte de in

Paine cu iaurt si seminte de in

Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

17 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate,eu o faceam intotdeauna cu cacao dar cred ca daca se pune ciocolata e mult mai buna .

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse