Ingrediente
5-6 mere potrivite, 2 oua, 200 g zahar, 100 ml ulei, 200 ml lapte, 1 lingura bicarbonat, 250 g faina, 3 linguri cacao, putina esenta de rom, un praf de scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
22 voturi
Mod de preparare
Cele 2 oua se amesteca cu zaharul, pana se obtine o crema alba. Apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de rom si se amesteca bine. Se adauga merele, se mai mixeaza putin si apoi se adauga faina, in care a fost amestecat bicarbonatul in prealabil, si cacaoa, pana ce se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt si se baga la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Dupa gust, dupa ce e gata, se poate turna deasupra o glazura de ciocolata, pentru care e nevoie de 4 linguri de cacao, 8 linguri de zahar, 5 linguri de apa, 1/2 pachet de unt. Se pun pe foc cacaoa cu zaharul si apa si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul foarte bine, pana se omogenizeaza.
Pofta buna!
Lazar Calin , 03 martie 2014
imi place fecebookul tau