Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu scortisoara.
Cele 2 oua se amesteca cu zaharul, pana se obtine o crema alba. Apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de rom si se amesteca bine. Se adauga merele, se mai mixeaza putin si apoi se adauga faina, in care a fost amestecat bicarbonatul in prealabil, si cacaoa, pana ce se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt si se baga la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Dupa gust, dupa ce e gata, se poate turna deasupra o glazura de ciocolata, pentru care e nevoie de 4 linguri de cacao, 8 linguri de zahar, 5 linguri de apa, 1/2 pachet de unt. Se pun pe foc cacaoa cu zaharul si apa si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul foarte bine, pana se omogenizeaza.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii