autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2011

Ingrediente
pt 8 portii:, blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar, 25 g miez nuca(5-6 nuci), 65 g unt, g faina,o lingurita cacao, mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte, 40 g ciocolata amaruie, 200 ml suc proaspat de portocale, o lingurita coaja rasa de portocale, 30 g zahar, 5 g gelatina, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

pt blat: ciocolata si untul se topesc la baie marina.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.
pt mousse:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pt 10 minute.
Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.
Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.
Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.
Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.
Daca ti-a placut reteta noastra "negresa cu mousse de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 15 comentarii

  • Doina , 26 ianuarie 2019

    Cata faina la blat?

  • Dana Costea , 10 februarie 2014

    Eu cand am terminat-o de facut si am vazut ce chestie lichida mi-a iesit eram sigura ca va sfarsi la cosul de gunoi - dar.... a fost o surpriza placuta. Eu nu am topit nimic la baie marina - am incalzit putin si s-a topit ciocolata. Si am folosit doar ciocolata neagra - nu aveam de 2 feluri.

  • Beatrice Asmarandei , 10 februarie 2014

    Eu cand am terminat-o de facut si am vazut ce chestie lichida mi-a iesit eram sigura ca va sfarsi la cosul de gunoi - dar.... a fost o surpriza placuta. Eu nu am topit nimic la baie marina - am incalzit putin si s-a topit ciocolata. Si am folosit doar ciocolata neagra - nu aveam de 2 feluri.

    • Dana Costea , 10 februarie 2014

      Am facut-o eu zilele trecute si este ffff buna si usor de facut.

    • Ani Gheorghe , 26 decembrie 2013

      arata superrrr!!!!!!!!!

    • Iuliana Simionescu , 26 decembrie 2013

      am sal fac de revelion,,,arata superb.

    • Jolly Sweet , 24 noiembrie 2013

      Arata demential.

    • hmmm , 24 noiembrie 2013

      hmmm

    • Lorena Surugiu , 23 noiembrie 2013

      Un deliciu

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2012

      Un deliciu!***** La fav...

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2011

      multumesc pt aprecieri.E delicioasa, intr-adevar si are gust de Craciun.Data viitoare cu siguranta dublez cantitatile:)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2011

      hmmmm.....multa ciocooo si portocaleee, delicioasa! felicitari!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Interesanta!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2011

      Waw ! ce nebunie...ciocolata cu ciocolata cu portocala hmmmmmmmm, ce bunatate si ce bine arata ! Felicitari !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2011

      Mmm...un deliciu:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • pt 8 portii:
  • blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar
  • 25 g miez nuca(5-6 nuci)
  • 65 g unt, g faina,o lingurita cacao
  • mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
  • 40 g ciocolata amaruie
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • 30 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Doina

Cata faina la blat?

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Soricei portocale