autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2011

Ingrediente
pt 8 portii:, blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar, 25 g miez nuca(5-6 nuci), 65 g unt, g faina,o lingurita cacao, mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte, 40 g ciocolata amaruie, 200 ml suc proaspat de portocale, o lingurita coaja rasa de portocale, 30 g zahar, 5 g gelatina, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

pt blat: ciocolata si untul se topesc la baie marina.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.
pt mousse:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pt 10 minute.
Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.
Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.
Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.
Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.
Daca ti-a placut reteta noastra "negresa cu mousse de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Intr-o 100ml lapte se inmoaie piscoturile si apoi se rup bucatele mai mici si se pun cate 3 piscoturi

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Costea , 10 februarie 2014

    Eu cand am terminat-o de facut si am vazut ce chestie lichida mi-a iesit eram sigura ca va sfarsi la cosul de gunoi - dar.... a fost o surpriza placuta. Eu nu am topit nimic la baie marina - am incalzit putin si s-a topit ciocolata. Si am folosit doar ciocolata neagra - nu aveam de 2 feluri.

  • Fara foto

    Beatrice Asmarandei , 10 februarie 2014

    Eu cand am terminat-o de facut si am vazut ce chestie lichida mi-a iesit eram sigura ca va sfarsi la cosul de gunoi - dar.... a fost o surpriza placuta. Eu nu am topit nimic la baie marina - am incalzit putin si s-a topit ciocolata. Si am folosit doar ciocolata neagra - nu aveam de 2 feluri.

  • Fara foto

    Dana Costea , 10 februarie 2014

    Am facut-o eu zilele trecute si este ffff buna si usor de facut.

    • Fara foto

      Ani Gheorghe , 26 decembrie 2013

      arata superrrr!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Iuliana Simionescu , 26 decembrie 2013

      am sal fac de revelion,,,arata superb.

    • Fara foto

      Jolly Sweet , 24 noiembrie 2013

      Arata demential.

    • Fara foto

      hmmm , 24 noiembrie 2013

      hmmm

    • Fara foto

      Lorena Surugiu , 23 noiembrie 2013

      Un deliciu

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2012

      Un deliciu!***** La fav...

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2011

      multumesc pt aprecieri.E delicioasa, intr-adevar si are gust de Craciun.Data viitoare cu siguranta dublez cantitatile:)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2011

      hmmmm.....multa ciocooo si portocaleee, delicioasa! felicitari!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Interesanta!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2011

      Waw ! ce nebunie...ciocolata cu ciocolata cu portocala hmmmmmmmm, ce bunatate si ce bine arata ! Felicitari !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2011

      Mmm...un deliciu:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • pt 8 portii:
  • blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar
  • 25 g miez nuca(5-6 nuci)
  • 65 g unt, g faina,o lingurita cacao
  • mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
  • 40 g ciocolata amaruie
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • 30 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Negresa cu nuci si stafide