negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Ingrediente

  • pt 8 portii:
  • blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar
  • 25 g miez nuca(5-6 nuci)
  • 65 g unt,15 g faina,o lingurita cacao
  • mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
  • 40 g ciocolata amaruie
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • 30 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

pt blat: ciocolata si untul se topesc la baie marina.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.

pt mousse:

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pt 10 minute.

Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.

Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.

Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.

Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise