Ingrediente
250 gr de zahar, 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala), jumatate cana de ulei, 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura), 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 esenta rom, 1 plic ness, coaja rasa de portocala, 2 linguri stafide, cativa miezi de nuca
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul, apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul.
Incepem sa incorporam faina, pe care o punem in ploaie si amestecam mereu pana obtinem consistenta dorita.
La urma punem cacaua, pliculetul de ness si coaja de portocala rasa.
Luam o tava dreptunghiulara , o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Turnam compozitia pentru prajitura.
Deasupra punem stafidele si bucati de miez de nuca, pe care le rupem cu mana.
Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam la copt cam 40-50 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam la rece si servim.
Puteti opta sa faceti o glazura, sau puteti sa presarati cocos sau zahar pudra, cum doriti.