autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Negresa cu ness de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
250 gr de zahar, 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala), jumatate cana de ulei, 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura), 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 esenta rom, 1 plic ness, coaja rasa de portocala, 2 linguri stafide, cativa miezi de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Am pus intr-un vas laptele cu zaharul.
Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul, apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul.
Incepem sa incorporam faina, pe care o punem in ploaie si amestecam mereu pana obtinem consistenta dorita.
La urma punem cacaua, pliculetul de ness si coaja de portocala rasa.
Luam o tava dreptunghiulara , o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Turnam compozitia pentru prajitura.
Deasupra punem stafidele si bucati de miez de nuca, pe care le rupem cu mana.
Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam la copt cam 40-50 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam la rece si servim.
Puteti opta sa faceti o glazura, sau puteti sa presarati cocos sau zahar pudra, cum doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ness de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem si nuca

Negresa cu gem si nuca

Se amesteca faina, cacaua, nuca maruntita. Se adauga apa, uleiul si gemul. Adaugam si praful de copt

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

O prajitura savuroasa, de post, cu morcov si nuci, o combinatie surprinzatoare care sigur, va incanta

105 voturi    24 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Multumesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Delicioasa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr de zahar
  • 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala)
  • jumatate cana de ulei
  • 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura)
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic ness
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri stafide
  • cativa miezi de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Pârjoale simple de post