autor:

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Negresa cu ness de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
250 gr de zahar, 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala), jumatate cana de ulei, 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura), 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 esenta rom, 1 plic ness, coaja rasa de portocala, 2 linguri stafide, cativa miezi de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Am pus intr-un vas laptele cu zaharul.
Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul, apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul.
Incepem sa incorporam faina, pe care o punem in ploaie si amestecam mereu pana obtinem consistenta dorita.
La urma punem cacaua, pliculetul de ness si coaja de portocala rasa.
Luam o tava dreptunghiulara , o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Turnam compozitia pentru prajitura.
Deasupra punem stafidele si bucati de miez de nuca, pe care le rupem cu mana.
Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam la copt cam 40-50 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam la rece si servim.
Puteti opta sa faceti o glazura, sau puteti sa presarati cocos sau zahar pudra, cum doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ness de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Multumesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Delicioasa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de zahar
  • 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala)
  • jumatate cana de ulei
  • 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura)
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic ness
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri stafide
  • cativa miezi de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de rahat si lamaie