Negresa cu nuci si cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa cu nuci si cirese

Ingrediente

  • unt- 150 g
  • zahar brun- 150 g
  • oua - 3 buc.
  • cacao - 5 linguri
  • nuca macinata - 150 g
  • esenta de rom - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • praf de copt - o lingurita
  • cirese fara samburi - 300 g
  • Glazura:
  • ciocolata neagra - 80 g
  • smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Mod de preparare

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile.

Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.

Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.

Ccoaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Sscoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.

Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine.

Gglazurati cuburile de negresa si serviti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor