Ingrediente
unt- 150 g, zahar brun- 150 g, oua - 3 buc., cacao - 5 linguri, nuca macinata - 150 g, esenta de rom - 1 lingurita, faina - 150 g, praf de copt - o lingurita, cirese fara samburi - 300 g, Glazura:, ciocolata neagra - 80 g, smantana lichida pentru frisca - 100 ml
Dificultate: Medie | Timp: 1h
24 voturi
Mod de preparare
Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.
Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.
Ccoaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.
Sscoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.
Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine.
Gglazurati cuburile de negresa si serviti.
Lumi Nick , 22 iunie 2015
cred ca-i buna si cu visine
rodica , 21 iunie 2015
ESTE EXCELENTA