autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Negresa cu nuci si cirese

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
unt- 150 g, zahar brun- 150 g, oua - 3 buc., cacao - 5 linguri, nuca macinata - 150 g, esenta de rom - 1 lingurita, faina - 150 g, praf de copt - o lingurita, cirese fara samburi - 300 g, Glazura:, ciocolata neagra - 80 g, smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile.

Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.

Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.

Ccoaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Sscoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.

Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine.

Gglazurati cuburile de negresa si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Sirop de salcam

Sirop de salcam

1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Amestecam zaharul

1 vot    0 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria , 12 iunie 2019

    Am mai făcut negresa, dar nu cu cireșe. Cu siguranță am s-o fac. Mulțumesc.

  • Fara foto

    Eugenia , 11 iunie 2019

    Este interesant și apetisant!

  • Fara foto

    Cristina , 11 iunie 2019

    Buna ziua. Ce dimensiune are tava?

    • Fara foto

      Lumi Nick , 22 iunie 2015

      cred ca-i buna si cu visine

    • Fara foto

      rodica , 21 iunie 2015

      ESTE EXCELENTA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • unt- 150 g
  • zahar brun- 150 g
  • oua - 3 buc.
  • cacao - 5 linguri
  • nuca macinata - 150 g
  • esenta de rom - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • praf de copt - o lingurita
  • cirese fara samburi - 300 g
  • Glazura:
  • ciocolata neagra - 80 g
  • smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Prajitura cu crema de branza si zmeura

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Maria

Am mai făcut negresa, dar nu cu cireșe. Cu siguranță am s-o fac. Mulțumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise