autor:

Andreea's Chinesefood

» » Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt), 200 ml lapte, 250 g zahar, 250 g faina, 100 g cacao neagra de calitate superioara, 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult), 4 oua, 1 pliculet de praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, un strop de esenta de rom, Pentru sosul de cafea, 100g zahar tos, 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata, 2 linguri frisca lichida, 50 g unt, 3 lingurite rom de buna calitate, 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece, 1 plic zahar vanilat, 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Dificultate: Medie Timp: 45 min

58 voturi

Mod de preparare

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.





Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si sos de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada fina cu cu branza si zmeura

Rulada fina cu cu branza si zmeura

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura din gris cu caise

Prajitura din gris cu caise

1. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si scortisoara, iar cand clocoteste, se presara

10 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Rody , 06 februarie 2015

    ce dimensiuni are tava? la aceasta compozitie :) vreau sa o fac!!!

  • Fara foto

    Janina Serban , 09 august 2014

    super!

  • Fara foto

    Lavinia Nitu , 04 august 2014

    foarte gustos !

    • Fara foto

      Maria Clipa , 01 iulie 2014

      arata f bine

    • Fara foto

      Lavinia , 19 mai 2014

      O prajitura foarte gustoasa.Am urmat intocmai reteta si a iesit o bunatate de negresa!

    • Fara foto

      Maria Telerar , 17 mai 2014

      mipiace

    • Fara foto

      Dana Tutuianu , 29 martie 2014

      unde gasim esenta de cafea????

    • Fara foto

      Gicu Pititu , 10 octombrie 2013

      ce dimensiuni are tava? la aceasta compozitie :) vreau sa o fac!!!

    • Fara foto

      Gabizza Sandovall , 09 octombrie 2013

      O fac in acest weekend...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 august 2013

      Cat de bine arata!!

    • Andreea's Chinesefood

      Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Va multumesc fetelor! Va recomand din toata inima sa faceti prajiturica aceasta! Odata la ceva timp, merita gustata! Iar sosul de cafea este o nebunie!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      E mortala arata ff bine!!!! cum sa tii cura de slabire cand vezi o asemenea bunatate....bv draga si cred ca voi face o exceptie de la cura mea de dataa sta...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Cred ca e tare buna yumi,yumi. *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Arata foarte bine!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

58 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt (sau margarina
  • eu am folosit unt)
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 g cacao neagra de calitate superioara
  • 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un strop de esenta de rom
  • Pentru sosul de cafea
  • 100g zahar tos
  • 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
  • 2 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • 3 lingurite rom de buna calitate
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
General Tso's Chicken

General Tso's Chicken

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate

26 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

23 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

10 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Lavinia

O prajitura foarte gustoasa.Am urmat intocmai reteta si a iesit o bunatate de negresa!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura Krantz Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma consistenta,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica Prajitura Ciresica

Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul,

1 vot    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chec Tigru