autor:

Andreea's Chinesefood

» » Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt), 200 ml lapte, 250 g zahar, 250 g faina, 100 g cacao neagra de calitate superioara, 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult), 4 oua, 1 pliculet de praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, un strop de esenta de rom, Pentru sosul de cafea, 100g zahar tos, 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata, 2 linguri frisca lichida, 50 g unt, 3 lingurite rom de buna calitate, 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece, 1 plic zahar vanilat, 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Dificultate: Medie Timp: 45 min

58 voturi

Mod de preparare

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.





Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste lapt
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si sos de cafea" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Prajitura ,,gelee-cherry

Prajitura ,,gelee-cherry"

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Rody , 06 februarie 2015

    ce dimensiuni are tava? la aceasta compozitie :) vreau sa o fac!!!

  • Fara foto

    Janina Serban , 09 august 2014

    super!

  • Fara foto

    Lavinia Nitu , 04 august 2014

    foarte gustos !

    • Fara foto

      Maria Clipa , 01 iulie 2014

      arata f bine

    • Fara foto

      Lavinia , 19 mai 2014

      O prajitura foarte gustoasa.Am urmat intocmai reteta si a iesit o bunatate de negresa!

    • Fara foto

      Maria Telerar , 17 mai 2014

      mipiace

    • Fara foto

      Dana Tutuianu , 29 martie 2014

      unde gasim esenta de cafea????

    • Fara foto

      Gicu Pititu , 10 octombrie 2013

      ce dimensiuni are tava? la aceasta compozitie :) vreau sa o fac!!!

    • Fara foto

      Gabizza Sandovall , 09 octombrie 2013

      O fac in acest weekend...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 august 2013

      Cat de bine arata!!

    • Andreea's Chinesefood

      Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Va multumesc fetelor! Va recomand din toata inima sa faceti prajiturica aceasta! Odata la ceva timp, merita gustata! Iar sosul de cafea este o nebunie!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      E mortala arata ff bine!!!! cum sa tii cura de slabire cand vezi o asemenea bunatate....bv draga si cred ca voi face o exceptie de la cura mea de dataa sta...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Cred ca e tare buna yumi,yumi. *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Arata foarte bine!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

58 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt (sau margarina
  • eu am folosit unt)
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 g cacao neagra de calitate superioara
  • 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un strop de esenta de rom
  • Pentru sosul de cafea
  • 100g zahar tos
  • 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
  • 2 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • 3 lingurite rom de buna calitate
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
Tort Snickers

Tort Snickers

Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa. Asezam craticioara pe foc si o lasam

80 voturi    20 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca.

31 voturi    11 comentarii
59 min
Retete de Pasti
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati

40 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

Lavinia

O prajitura foarte gustoasa.Am urmat intocmai reteta si a iesit o bunatate de negresa!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse