autor:

zbiggi

» » Prajituri

Negresa cu visine

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
*125 g faina, *350 g zahar, *200 g unt, *50 g cacao, *4 oua intregi, *1/2 lingurita praf de copt, *1 plic zahar vanilat, *scortisoara, *4-5 pumni de visine fara samburi (proaspete sau din compot), *glazura: 1 plic glazura rece de la Dr.Oetker.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat.
Apoi se adauga cacao, faina, praf de copt.
Toate ingredientele se amesteca bine cu mixerul sau cu lingura de lemn.
(se pot adauga in aluat stafide, visine, fructe uscate sau alte fructe, scortisoara sau alte arome si esente dupa gust.)
Se coace aprox 20 min (max 30). Atentie sa nu se arda ca devine amarui pe margini!
Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune peste prajitura rece.
Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat.
Apoi se adauga cacao, faina, praf de copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Negresa de post cu visine

Negresa de post cu visine

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Enache Cristina , 28 martie 2015

    sa vedem cum va fi

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    Foarte gustos si cu o nota proaspata! Merci

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • *125 g faina
  • *350 g zahar
  • *200 g unt
  • *50 g cacao
  • *4 oua intregi
  • *1/2 lingurita praf de copt
  • *1 plic zahar vanilat
  • *scortisoara
  • *4-5 pumni de visine fara samburi (proaspete sau din compot)
  • *glazura: 1 plic glazura rece de la Dr.Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Paste cu sos de rosii proaspete

Paste cu sos de rosii proaspete

1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza
Friptura de porc

Friptura de porc

Fellile de carne le-am marinat cateva ore. Am uns cu putin ulei o tava tapetata cu alufolie, am

3 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi
Budinca de gris

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

22 voturi    17 comentarii
40 min
Budinci
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos si cu o nota proaspata! Merci

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose rapide de Sf. Valentin

Briose rapide de Sf. Valentin

Cele 3 ouă se mixează cu 150 g zahăr pentru 5 minute, până se dizolvă zahărul. Se mai adauga apoi 4 linguri de ulei și

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Cheesecake la borcan cu caviar de fructe de padure

Cheesecake la borcan cu caviar de fructe de padure

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Budinci