autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa cu visine

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Compozitia 1:, Margarina: 1 pachet, cacao: 50 g (3 lg cu varf), zahar tos : 1 1/2 cana, lapte: 1/2 cana, , , Compozitia 2:, oua: 3, faina: 1/2 cana, praf de copt: 1 plic, es rom: 2 lingurite, fructe: nuca, stafide, visine (numai cele conservate pt prajituri – 1 castron, , Compozitia 3:, Ciocolata de menaj: 50 gr, Zahar pudra: 2 lg, Esenta de rom: 2 lg-ite

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ingredientele de la pct 1 se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se omogenizeaza.
Din acest amestec, oprim 8 lg (tava normala) / 12 linguri (tava teflon).

Cand s-a racit compozitia din cratita se adauga 3 galbenusuri apoi faina in ploaie, praful de copt stins, fructele si albusurile batute tare ( se pun alternativ).

Compozitia se pune in tava , cu hartie de copt la foc mic.

Cand scoatem tava, se lasa sa se raceasca putin, glazuram cu crema facuta din cele 8 linguri oprite din compozitia 1, la care adaugam ingredientele de la pct.3.

Se taie rece cu lama data prin apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu visine

Negresa cu visine

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat. Apoi

47 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

0 voturi    0 comentarii
3h
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Compozitia 1:
  • Margarina: 1 pachet
  • cacao: 50 g (3 lg cu varf)
  • zahar tos : 1 1/2 cana
  • lapte: 1/2 cana
  • Compozitia 2:
  • oua: 3
  • faina: 1/2 cana
  • praf de copt: 1 plic
  • es rom: 2 lingurite
  • fructe: nuca
  • stafide
  • visine (numai cele conservate pt prajituri – 1 castron
  • Compozitia 3:
  • Ciocolata de menaj: 50 gr
  • Zahar pudra: 2 lg
  • Esenta de rom: 2 lg-ite

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Lary