autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa cu visine

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Compozitia 1:, Margarina: 1 pachet, cacao: 50 g (3 lg cu varf), zahar tos : 1 1/2 cana, lapte: 1/2 cana, , , Compozitia 2:, oua: 3, faina: 1/2 cana, praf de copt: 1 plic, es rom: 2 lingurite, fructe: nuca, stafide, visine (numai cele conservate pt prajituri – 1 castron, , Compozitia 3:, Ciocolata de menaj: 50 gr, Zahar pudra: 2 lg, Esenta de rom: 2 lg-ite

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ingredientele de la pct 1 se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se omogenizeaza.
Din acest amestec, oprim 8 lg (tava normala) / 12 linguri (tava teflon).

Cand s-a racit compozitia din cratita se adauga 3 galbenusuri apoi faina in ploaie, praful de copt stins, fructele si albusurile batute tare ( se pun alternativ).

Compozitia se pune in tava , cu hartie de copt la foc mic.

Cand scoatem tava, se lasa sa se raceasca putin, glazuram cu crema facuta din cele 8 linguri oprite din compozitia 1, la care adaugam ingredientele de la pct.3.

Se taie rece cu lama data prin apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa de post cu visine

Negresa de post cu visine

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit

12 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post
Negresa cu visine

Negresa cu visine

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat. Apoi

48 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Compozitia 1:
  • Margarina: 1 pachet
  • cacao: 50 g (3 lg cu varf)
  • zahar tos : 1 1/2 cana
  • lapte: 1/2 cana
  • Compozitia 2:
  • oua: 3
  • faina: 1/2 cana
  • praf de copt: 1 plic
  • es rom: 2 lingurite
  • fructe: nuca
  • stafide
  • visine (numai cele conservate pt prajituri – 1 castron
  • Compozitia 3:
  • Ciocolata de menaj: 50 gr
  • Zahar pudra: 2 lg
  • Esenta de rom: 2 lg-ite

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Deliciu ciocolatos