autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Negresa de Craciun

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2014

Ingrediente
10 bucati oua1 lamaie2 pliculte praf de coptesenta de vanilie si de portocala - 2 lingurite din fiecare300 gr zahar pudrafaina 400 gr100 gr cacao, cafea 2 linguri100 gr unt200 ml ulei2 ciocolate - ciocolata neagra amaruieornamente pentru prajituri - o cutie2 linguri ulei, 1 praf de sare200 gr nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h

81 voturi

Mod de preparare




1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat se pun galbenusurile intr-o farfurie.






2. Peste albusuri se pune un praf de sare si o lingurita de suc de lamaie, se bate o bezea tare cu mixerul sau cu telul. Cind s-au intarit albusurile, se pune zaharul pudra treptat si se bat pina se intaresc bine de tot.






3. Zaharul se pune pudra ca sa se bata bezeaua mai tare si sa se topeasca mai repede in prajitura. Apoi cu o lingura se incorporeaza de jos in sus uleiul cite putin si faina se pune in ploaie ca sa nu se formeze cocoloase.






4. Se pune uleiul si faina, apoi se adauga coaja de la o lamaie, esenta de vanilie si de portocala, se pune praful de copt dupa ce l-am stins cu suc de lamaie, se amesteca intr-o cana apoi se pune in prajitura. Se pune cacao cernuta prin sita si 2 linguri de cafea se amesteca usor. Se iau 200 de grame de nuci curatate si taiate marunt si se pun in prajitura. Se incinge cuptorul la foc mediu cu 20 de minute inainte sa o punem la cuptor. Punem hirtie de copt in tava, apoi punem prajitura la copt. Se tin 30 de minute, se intoarce pe partea cealalta si se verifica cu o scobitoare. Daca este curata, prajitura este coapta. In primele 15 minute nu deschidem cuptorul ca sa nu se lase prajitura.






5. Se lasa la racit, apoi se taie prajitura romburi sau patratele, se topeste ciocolata si untul, se amesteca, se topesc pe baie de aburi. Se topeste ciocolata, se pun si 2 sau 3 linguri de ulei ca sa nu crape cind se intareste. Se orneaza fiecare negresa cu ciocolata si ornamente colorate pentru prajituri.



Prajitura a fost delicioasa. Mi-am cucerit sotul si familia cu ea.


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 28 martie 2014

    Sunt foarte delicioase

  • Diana_Radu

    Diana_Radu (Bucatar) , 26 martie 2014

    arata bine !!!

  • Fara foto

    deea andreiutza , 26 martie 2014

    M-as dezice de la dieta cu asemenea desert! Arata delicios!!!

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 25 martie 2014

      Arata super.Am notat reteta.

    • Fara foto

      Mihaela Dragomir , 24 martie 2014

      arata delicios

    • Marinela_Sveduneac

      Marinela_Sveduneac (Bucatar sef) , 23 martie 2014

      Imi place mult negresa, mama ne rasfata cu aceasta reteta. Succes!

    • Fara foto

      Elena Ristea , 23 martie 2014

      arata super

    • Fara foto

      Ioan Teudan , 23 martie 2014

      vreau si eu !

    • Fara foto

      Octavia Durus , 23 martie 2014

      cat de bine arata! cred ca este absolut delicioasa!

    • Fara foto

      Nicoleta Gheorghe , 23 martie 2014

      ce bine arata

    • Fara foto

      Loredana Cenuse , 23 martie 2014

      ce bine arata!

    • Fara foto

      Anju Gupta , 22 martie 2014

      Mi-ai facut o pofta!

    • Fara foto

      Adriana A. Adriana , 22 martie 2014

      arata traznet...cred ca sunt delicioase...

    • Fara foto

      Tiziana Eu , 22 martie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Oneth Ciprian , 22 martie 2014

      Imi place negresele de Craciun, bunica facea aceste prajituri. :)

    • Fara foto

      Crețu Veronica , 21 martie 2014

      Arata foarte bine!

    • Fara foto

      Georgescu Mihaela , 21 martie 2014

      arata super delicios

    • Fara foto

      Tatiana Sorina , 21 martie 2014

      delicoasa <3

    • Fara foto

      Nistor Iulian , 21 martie 2014

      arata delicios

    • Fara foto

      Mariana Iacob , 21 martie 2014

      delicioasa

    • Aghinitei_Maria

      Aghinitei_Maria (Maestru bucatar) , 21 martie 2014

      O steluta delicioasa!

    • Fara foto

      Suzana Suzy , 20 martie 2014

      Arata super ... si delicioasa !

    • Fara foto

      Ica Doar , 20 martie 2014

      DElicioasa,

    • Fara foto

      Savin Aurelia , 20 martie 2014

      si eu o fac si imi iese tare buna

    • Fara foto

      Ileana Dumitrescu , 20 martie 2014

      prajitura preferata

    • Fara foto

      Alina Predescu , 20 martie 2014

      o prajitura delicioasa

    • Fara foto

      Brindusa Aluculesei , 20 martie 2014

      un adevarat deliciu

    • Fara foto

      Sin Elena , 20 martie 2014

      FOARTE BUNA

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 20 martie 2014

      arata super bine sa imi dai si mie

    • Fara foto

      Smarandache Daniella , 20 martie 2014

      arata foarte bine.

    • Fara foto

      Diana Ion , 20 martie 2014

      yammyyyyyyyyyyy...arata super ;)

    • Fara foto

      Serafimciuc Claudia-Lavinia , 20 martie 2014

      Foarte gustoasa si apetisanta!

    • Fara foto

      Luminita Diaconu , 20 martie 2014

      cred ca e foarte gustoasa,arata asa de bine!

    • Fara foto

      Mihaela Nistor , 20 martie 2014

      arata foarte bine, mi-ai facut pofta :)

    • Fara foto

      Dana Stoica (Bucatar sef) , 20 martie 2014

      arata bine

    • Fara foto

      Nikol Nikol , 20 martie 2014

      super buna bvv

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

81 voturi

Ingrediente

  • 10 bucati oua1 lamaie2 pliculte praf de coptesenta de vanilie si de portocala - 2 lingurite din fiecare300 gr zahar pudrafaina 400 gr100 gr cacao
  • cafea 2 linguri100 gr unt200 ml ulei2 ciocolate - ciocolata neagra amaruieornamente pentru prajituri - o cutie2 linguri ulei
  • 1 praf de sare200 gr nuca

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

13 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume

dantes (Chef de cuisine)

Sunt foarte delicioase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu pere grizate
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania