autor:

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Negresa de Craciun

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2014

Ingrediente
10 bucati oua1 lamaie2 pliculte praf de coptesenta de vanilie si de portocala - 2 lingurite din fiecare300 gr zahar pudrafaina 400 gr100 gr cacao, cafea 2 linguri100 gr unt200 ml ulei2 ciocolate - ciocolata neagra amaruieornamente pentru prajituri - o cutie2 linguri ulei, 1 praf de sare200 gr nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h

83 voturi

Mod de preparare




1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat se pun galbenusurile intr-o farfurie.






2. Peste albusuri se pune un praf de sare si o lingurita de suc de lamaie, se bate o bezea tare cu mixerul sau cu telul. Cind s-au intarit albusurile, se pune zaharul pudra treptat si se bat pina se intaresc bine de tot.






3. Zaharul se pune pudra ca sa se bata bezeaua mai tare si sa se topeasca mai repede in prajitura. Apoi cu o lingura se incorporeaza de jos in sus uleiul cite putin si faina se pune in ploaie ca sa nu se formeze cocoloase.






4. Se pune uleiul si faina, apoi se adauga coaja de la o lamaie, esenta de vanilie si de portocala, se pune praful de copt dupa ce l-am stins cu suc de lamaie, se amesteca intr-o cana apoi se pune in prajitura. Se pune cacao cernuta prin sita si 2 linguri de cafea se amesteca usor. Se iau 200 de grame de nuci curatate si taiate marunt si se pun in prajitura. Se incinge cuptorul la foc mediu cu 20 de minute inainte sa o punem la cuptor. Punem hirtie de copt in tava, apoi punem prajitura la copt. Se tin 30 de minute, se intoarce pe partea cealalta si se verifica cu o scobitoare. Daca este curata, prajitura este coapta. In primele 15 minute nu deschidem cuptorul ca sa nu se lase prajitura.






5. Se lasa la racit, apoi se taie prajitura romburi sau patratele, se topeste ciocolata si untul, se amesteca, se topesc pe baie de aburi. Se topeste ciocolata, se pun si 2 sau 3 linguri de ulei ca sa nu crape cind se intareste. Se orneaza fiecare negresa cu ciocolata si ornamente colorate pentru prajituri.



Prajitura a fost delicioasa. Mi-am cucerit sotul si familia cu ea.


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii

  • dantes (Chef de cuisine) , 28 martie 2014

    Sunt foarte delicioase

  • Diana_Radu

    Diana_Radu (Bucatar) , 26 martie 2014

    arata bine !!!

  • deea andreiutza , 26 martie 2014

    M-as dezice de la dieta cu asemenea desert! Arata delicios!!!

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 25 martie 2014

      Arata super.Am notat reteta.

    • Mihaela Dragomir , 24 martie 2014

      arata delicios

    • Marinela_Sveduneac

      Marinela_Sveduneac (Bucatar sef) , 23 martie 2014

      Imi place mult negresa, mama ne rasfata cu aceasta reteta. Succes!

    • Elena Ristea , 23 martie 2014

      arata super

    • Ioan Teudan , 23 martie 2014

      vreau si eu !

    • Octavia Durus , 23 martie 2014

      cat de bine arata! cred ca este absolut delicioasa!

    • Nicoleta Gheorghe , 23 martie 2014

      ce bine arata

    • Loredana Cenuse , 23 martie 2014

      ce bine arata!

    • Anju Gupta , 22 martie 2014

      Mi-ai facut o pofta!

    • Adriana A. Adriana , 22 martie 2014

      arata traznet...cred ca sunt delicioase...

    • Tiziana Eu , 22 martie 2014

      foarte buna

    • Oneth Ciprian , 22 martie 2014

      Imi place negresele de Craciun, bunica facea aceste prajituri. :)

    • Crețu Veronica , 21 martie 2014

      Arata foarte bine!

    • Georgescu Mihaela , 21 martie 2014

      arata super delicios

    • Tatiana Sorina , 21 martie 2014

      delicoasa <3

    • Nistor Iulian , 21 martie 2014

      arata delicios

    • Mariana Iacob , 21 martie 2014

      delicioasa

    • Aghinitei_Maria

      Aghinitei_Maria (Maestru bucatar) , 21 martie 2014

      O steluta delicioasa!

    • Suzana Suzy , 20 martie 2014

      Arata super ... si delicioasa !

    • Ica Doar , 20 martie 2014

      DElicioasa,

    • Savin Aurelia , 20 martie 2014

      si eu o fac si imi iese tare buna

    • Ileana Dumitrescu , 20 martie 2014

      prajitura preferata

    • Alina Predescu , 20 martie 2014

      o prajitura delicioasa

    • Brindusa Aluculesei , 20 martie 2014

      un adevarat deliciu

    • Sin Elena , 20 martie 2014

      FOARTE BUNA

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 20 martie 2014

      arata super bine sa imi dai si mie

    • Smarandache Daniella , 20 martie 2014

      arata foarte bine.

    • Diana Ion , 20 martie 2014

      yammyyyyyyyyyyy...arata super ;)

    • Serafimciuc Claudia-Lavinia , 20 martie 2014

      Foarte gustoasa si apetisanta!

    • Luminita Diaconu , 20 martie 2014

      cred ca e foarte gustoasa,arata asa de bine!

    • Mihaela Nistor , 20 martie 2014

      arata foarte bine, mi-ai facut pofta :)

    • Dana Stoica (Bucatar sef) , 20 martie 2014

      arata bine

    • Nikol Nikol , 20 martie 2014

      super buna bvv

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

83 voturi

Ingrediente

  • 10 bucati oua1 lamaie2 pliculte praf de coptesenta de vanilie si de portocala - 2 lingurite din fiecare300 gr zahar pudrafaina 400 gr100 gr cacao
  • cafea 2 linguri100 gr unt200 ml ulei2 ciocolate - ciocolata neagra amaruieornamente pentru prajituri - o cutie2 linguri ulei
  • 1 praf de sare200 gr nuca

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

19 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume

dantes (Chef de cuisine)

Sunt foarte delicioase

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Capsuni imbatate