autor:

silviana maftei

» » Prajituri

negresa de post

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
faina 600g, zahar 300g, stafide 75 g, nuca 75 g, cacao 100 g, scortisoara 10 g, apa gazoasa 500 ml, ulei 200 ml, bicarbonat 5 g, 2 linguri de cacao pt glazura, 3 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

29 voturi

Mod de preparare

se amesteca ingredientele ,se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna ingredientele pastrind 15 linguri din compozitie care se amesteca cu cele 2 linguri de cacao se coace prajitura 30 min la foc mediu se pune glazura peste prajitura se mai pune la cuptor inca 10 min
sau se poate face o glazura din zahar pudra frecat cu o lingurita de apa, se pune in cornet si se fac desene pe negresa
Daca ti-a placut reteta noastra "negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul,

67 voturi    28 comentarii
50 min
Retete de post
Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Virginia (Maestru bucatar) , 02 august 2008

    Da, negresa e preferata mea. hmmmm.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

29 voturi

Ingrediente

  • faina 600g
  • zahar 300g
  • stafide 75 g
  • nuca 75 g
  • cacao 100 g
  • scortisoara 10 g
  • apa gazoasa 500 ml
  • ulei 200 ml
  • bicarbonat 5 g
  • 2 linguri de cacao pt glazura
  • 3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort diplomat