autor:

Lia Maria

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
Simpla, usor de facut si foarte buna pentru o zi de post, in care avem pofta de ceva dulce…, 450g faina, 400g zahar, 120g cacao, 1 praf de copt, 500ml apa, 250ml ulei, 4 plicuri zahar vanilat, 1 varf cutit de sare, 1 lingurita esenta de migdale(facultative), 2 banane mari, 3 linguri cu zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

67 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul, apa si esenta si omogenizam. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 23/30cm, golim aluatul si-l nivelam.
Curatam si taiem bananele in rondele apoi le punem deasupra pe/in aluat in forma dorita. Eu am complectat si cu cateva boabe de struguri, pentru ca am avut ajutoare…la bucatile de banana, hi,hi,hi.
Presaram zahar brun deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35 minute, la foc mediu.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem in forma dorita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking
Negresa cu gem si nuca de post

Negresa cu gem si nuca de post

Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare

6 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Diana

    Diana (Chef de cuisine):

    foarte rapida, usoara si delicioasa! felicitari! eu am mai modificat-o putin...nu pun banane, insa pun deasupra ciocolata (dupa ce o scot din cuptor)...e dementiala ;)

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anca Dy , 12 ianuarie 2014

    e prea mult zahar, mult prea mult

  • Fara foto

    Cristina Simona Druta , 10 decembrie 2013

    e prea mult zahar, mult prea mult

  • Fara foto

    Lia Maria Grozi , 10 decembrie 2013

    e prea mult zahar, mult prea mult

    • Fara foto

      Cristina Simona Druta , 09 decembrie 2013

      e prea mult zahar, mult prea mult

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 09 decembrie 2013

      e prea mult zahar, mult prea mult

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 09 decembrie 2013

      e prea mult zahar, mult prea mult

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 09 decembrie 2013

      e prea mult zahar, mult prea mult

    • Dragulin_Alina

      Dragulin_Alina (Bucatar) , 29 noiembrie 2013

      mult zahar si ulei pentru o negresa.

    • Fara foto

      , 19 noiembrie 2013

      Super buna! O reteta reusita care a impresionat prin gust si consistenta pufoasa!!! Doar ca eu am pus apa minarala si nu plata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Mult spor va doresc si pofta sa o incercati !

    • Fara foto

      Raileanu Raluca , 17 noiembrie 2013

      o s-o pregatesc si eu! fara sa reduc nimic din cantitatile de faina,zahar si ulei,ca ar iesi alta prajitura!

    • Fara foto

      Cristina Simona Druta , 17 noiembrie 2013

      arata bine,nu ma indoiesc ca e si buna,dar pt mine,e prea mult zahar,mult ulei(e un sfert de litru totusi,)si,sa nu mai zic de faina.vad ca tava are numai 23/30cm.

    • Fara foto

      Coman Cristina , 17 noiembrie 2013

      SUPER ACEASTA VARIANTA

    • Fara foto

      filofteia liliana basceanu , 17 noiembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Doina Bujdos , 17 noiembrie 2013

      astazi o prepar si eu

    • Fara foto

      Anca Grigorescu , 18 septembrie 2013

      e prea mult zahar, mult prea mult

    • Fara foto

      Stana Ileana Maria , 18 septembrie 2013

      o facem ,ce zici

    • Fara foto

      Moldovan Maria , 14 septembrie 2013

      vreau sa gust si eu

    • Fara foto

      Nuty Elena , 14 septembrie 2013

      arata super

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

      Draga mea Daniela Andriana C, tare ma bucur ca ai incercat prajiturica si ca ti-a placut ! Felicitari ! ca esti pasionata de gatit chiar daca esti atat de tinerica ! Multa, multa bafta in tot ceea ce faci si satisfactii pe masura ! Ps: sant convinsa ca ornata cu frisca, este si mai buna !

    • Daniela Adriana_Cionca

      Daniela Adriana_Cionca (Bucatar) , 21 septembrie 2012

      Buna.Sunt pasionata de bucatarie de la o varstra frageda, la numai 10 ani faceam torturi simple diverse supe si altele azi am incercat aceasta reteta si este deosebit de buna este explicata pas cu pas si acum la 13 ani mi se pare banal sa faci asa ceva este foarte simplu. P.S eu pun frisca pe ea incercati MERITA!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

      Diana, ma bucur ca ai incercat si bineinteles ca ti-a placut prajiturica. Sant convinsa ca e delicioasa si asa cu ciocolata rasa peste, care se topeste, se prelinge si patrunde in prajiturica calda...yumi,yumi. pupici

    • Diana

      Diana (Chef de cuisine) , 19 mai 2012

      foarte rapida, usoara si delicioasa! felicitari! eu am mai modificat-o putin...nu pun banane, insa pun deasupra ciocolata (dupa ce o scot din cuptor)...e dementiala ;)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

      Delicioasa..........

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      e super reteta

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Foarte apetisantã si frumos prezentatã!!! am sã fac si eu :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      Foarte aromata si frumoasa!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      wow ce buna e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

67 voturi

Ingrediente

  • Simpla
  • usor de facut si foarte buna pentru o zi de post
  • in care avem pofta de ceva dulce…
  • 450g faina
  • 400g zahar
  • 120g cacao
  • 1 praf de copt
  • 500ml apa
  • 250ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de migdale(facultative)
  • 2 banane mari
  • 3 linguri cu zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Dragulin_Alina (Bucatar)

mult zahar si ulei pentru o negresa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Placinta cu ghebe