autor:

Alexandrina

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2013

Ingrediente
2 cani de faina,, 100 g zahar,, 3 linguri cacao,, 1/2 cana nuca macinata,, 1 plic praf de copt,, 1/2 cana ulei,, 1 cana si jumatata apa minerala,, 300 g dulceata de trandafiri., Glazura: 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 3 linguri apa, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare. Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.

Incorporam dulceata, amestecand bine.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.
Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura, apoi o portionam. Blatul este umed si moale.
Reteta am descoperit-o pe blogul lui Miha.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    magdalena , 05 martie 2017

    multumesc mult! foarte buna

  • Fara foto

    Aurica Stoichici , 07 decembrie 2014

    foarte buna

  • Fara foto

    Laura Georgiana , 17 noiembrie 2013

    foarte buna!!!mi=a iesit atat de gustoasa ca s=a mancat foarte repede! nota 10 de la mine!!!

    • Fara foto

      Elena Claudia Dumitrascu , 15 noiembrie 2013

      Si dulceata?

    • Fara foto

      Geta Roman , 15 noiembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Rodica Dragomir , 15 noiembrie 2013

      miine am so fac multumesc

    • Fara foto

      Silvia Murariu , 15 noiembrie 2013

      miine se face se si manca

    • Fara foto

      ionceanu (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      eu am folosit gem de gutui si a iesit foarte buna

    • Fara foto

      Filip Geta , 15 noiembrie 2013

      maine se face :)

    • Fara foto

      Elenaconstantin Costica , 15 noiembrie 2013

      FFFFF BUNA....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      o bunatate

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2013

      Se poate folosi si alt fel de dulceata; eu am facut-o doar cu trandafiri.

    • Fara foto

      Aneta , 04 septembrie 2013

      Dulceata de trandafiri se poate inlocui cu altfel de dulceata?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de faina,
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1/2 cana nuca macinata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1 cana si jumatata apa minerala,
  • 300 g dulceata de trandafiri.
  • Glazura: 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

magdalena

multumesc mult! foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Orez cu legume