autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Negresa de post

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 ceasca zahar, 2 linguri cacao, 1 ceasca apa, 1 margarina, 2 mere rase pe razatoarea mare, 2-3 linguri gem, 3 cesti faina, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom, Glazura:, 50 g zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri apa, 50 g margaina, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Zaharul, cacao si apa dau in clocot, adaug margarina. Las sa se raceasca, adaug celelate ingrediente, asez in tava tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptorul incins pentru 10 minute la foc puternic,inca 20 minute la foc mic.Incerc blatul cu o scobitoare.
Glazura:
Incoporez ingredientele, dau pe flacara pentru 2-3 minute pana se omogenizeaza. Las sa se raceasca putin, intind glazura peste prajitura racita.Ornez cu ciocolata de post data pe razatoare, cu nuca de cocos, sau bomboane marunte, colorate, pentru ornamente de prajituri. Tai patrate sau romburi dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata,

21 voturi    3 comentarii
40 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Este foarte buna .

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 ceasca apa
  • 1 margarina
  • 2 mere rase pe razatoarea mare
  • 2-3 linguri gem
  • 3 cesti faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 50 g margaina
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna .

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu ou