autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Negresa de post

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 ceasca zahar, 2 linguri cacao, 1 ceasca apa, 1 margarina, 2 mere rase pe razatoarea mare, 2-3 linguri gem, 3 cesti faina, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom, Glazura:, 50 g zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri apa, 50 g margaina, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Zaharul, cacao si apa dau in clocot, adaug margarina. Las sa se raceasca, adaug celelate ingrediente, asez in tava tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptorul incins pentru 10 minute la foc puternic,inca 20 minute la foc mic.Incerc blatul cu o scobitoare.
Glazura:
Incoporez ingredientele, dau pe flacara pentru 2-3 minute pana se omogenizeaza. Las sa se raceasca putin, intind glazura peste prajitura racita.Ornez cu ciocolata de post data pe razatoare, cu nuca de cocos, sau bomboane marunte, colorate, pentru ornamente de prajituri. Tai patrate sau romburi dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post - Delicioasa !!!

Negresa de post - Delicioasa !!!

Se amesteca intr-un castron gemul, uleiul,zaharul, mirodeniile,cacaoa, apa minerala, nucile si stafidele,

88 voturi    19 comentarii
1h
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa,

9 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Este foarte buna .

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 ceasca apa
  • 1 margarina
  • 2 mere rase pe razatoarea mare
  • 2-3 linguri gem
  • 3 cesti faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 50 g margaina
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mucenici de post la cuptor