autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Negresa de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere, un borcan de 400 g gem, 1 1/2 borcan de 400 g cu apa, 10 linguri de zahar, 1 pahar de ulei, 4-5 linguri de cacao, 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec), Puteti adauga in compozitie la alegere nuca, alune, stafide,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

51 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bine, dupa care se adauga faina. Dupa ce se omogenizeaza bine compozitia obtinuta se toarna in tava unsa in prealabil cu putin ulei sau margarina. Prajitura se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta.

Este o prajitura simpla, se prepara foarte rapid si este tare delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
negresa de post

negresa de post

se amesteca ingredientele ,se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna ingredientele pastrind

29 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare. Turnam

57 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Multumesc mult...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    O reteta super,foarte buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Va multumesc mult ...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Super reteta !!! cate bunatati stii sa faci , felicitarile mele !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      foarte bună reţetă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

51 voturi

Ingrediente

  • o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • un borcan de 400 g gem
  • 1 1/2 borcan de 400 g cu apa
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 4-5 linguri de cacao
  • 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec)
  • Puteti adauga in compozitie la alegere nuca
  • alune
  • stafide,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

75 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Piept de pui quatro formagi cu galuste