autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Negresa (de post)

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 1/2 cana zahar (cana obisnuita de 200-250ml), 1 1/2 cana apa, 1 plic bicarbonat de amoniu, esenta rom, 3 linguri cacao, 3 linguri ulei, 1 borcan gem/dulceata, faina cat cuprinde, , sirop: 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 4 linguri apa, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

111 voturi

Mod de preparare

Intr un bol se amesteca zaharul cu apa, bicarbonatul, esentele, cacaoa, uleiul si gemul(de orice fel-eu prefer de caise sau prune). Se adauga faina in ploaie,si se amesteca pana devine o compozitie omogena.
Se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina.
Ingredientele pentru sirop se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege se stinge focul.
Cand este gata negresa se toarna deasupra siropul. Se presara nuca macinata, fulgi de cocos sau fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata,

21 voturi    3 comentarii
40 min
Retete de post
Piure combinat de post

Piure combinat de post

Cartofii curatati si spalati se taie cuburi mari si se pun la fiert. Cand sunt aproape fierti se

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Foarte bine arata, imi place ca blatul e pufos, felicitari. Am si eu o varianta.

  • mony (Bucatar sef):

    Am facut prajitura dupa fffff multi ani deci a iesit super buna si foarte simplu de pregatit.

  • Dalma

    Dalma (Chef de cuisine):

    Azi am preparat aceasta prajitura,este foarte buna si usoara,multumesc!

  • 17 comentarii

  • Popa Geta , 05 martie 2017

    Am facuto si a iesit foarte buna.

  • Sorina Adela Cartarescu , 13 decembrie 2014

    bicarbonat de amoniu si bicarbonat de sodiu sunt 2 lucruri diferite, sau ma insel, eu asa stiu si difera mult la miros si gust

  • chiratu doina , 25 noiembrie 2013

    o lingurita de bicarbonat se pune

    • , 25 noiembrie 2013

      bicarbonat de amoniu si bicarbonat de sodiu sunt 2 lucruri diferite, sau ma insel, eu asa stiu si difera mult la miros si gust

    • Strugar_Lacramioara Elena

      Strugar_Lacramioara Elena (Maestru bucatar) , 24 noiembrie 2013

      mai exact, cate g.de bicarbonat?

    • Alexandru Emilia , 24 noiembrie 2013

      care e dimensiunea tavii?

    • Tantica Micutza , 24 noiembrie 2013

      Cata faina se pune mai exact?

    • Adina Elena Catrinoiu , 22 noiembrie 2013

      Este o prajitura foarte buna si arata excelent!!!! Chiar astazi am facut aceasta prajitura si este foarte foarte buna

    • aallee , 18 noiembrie 2013

      dimensiunea tavii care este?

    • Claudia Mihaela Balan , 17 noiembrie 2013

      este foarte buna,o fac de cativa ani.eu pun si o cana de nuci date prin masina

    • Alina Muresan , 17 noiembrie 2013

      un plic bicarbonat????????????nu e cam mult?

    • Elena Palade (Bucatar) , 17 noiembrie 2013

      Astazi prepar si eu prajitura.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      Delicioasa

    • Dorina Nestian , 15 noiembrie 2013

      bicarbonat de amoniu si bicarbonat de sodiu sunt 2 lucruri diferite, sau ma insel, eu asa stiu si difera mult la miros si gust

    • Stan Claudia Daniela , 15 noiembrie 2013

      bicarbonat de amoniu si bicarbonat de sodiu sunt 2 lucruri diferite, sau ma insel, eu asa stiu si difera mult la miros si gust

    • Ionela Luntrasu Dancuta , 15 noiembrie 2013

      Am reusit sa o prepar!! Foarte buna si usor de facut! Multumesc gospodinei care a propus reteta!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

      arata bine, voi incerca si eu reteta....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

111 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 cana zahar (cana obisnuita de 200-250ml)
  • 1 1/2 cana apa
  • 1 plic bicarbonat de amoniu
  • esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 borcan gem/dulceata
  • faina cat cuprinde
  • sirop: 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

8 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

41 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Popa Geta

Am facuto si a iesit foarte buna.

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata