autor:

alina

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post cu visine

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2013

Ingrediente
2 cani zahar, 2 cani de apa, 3 linguri cacao, 1 cana ulei, 1 plic praf de copt, coaja de o portocala, 1 fiola esenta de vanilie, visine din compot, faina cat cuprinde ( aprox. 350 g), , Pentru glazura:, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar pudra, 2 linguri jumate de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie, le amestecam bine pe toate cu telul. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde, compoztia trebuie sa fie ca cea de chec.



Punem compozitia de prajitura intr-o tava in care punem putin ulei si o tapetam cu hartie pentru copt, peste compoztie am pus jumatati de visine din compot. Punem prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute.



Cand este gata prajitura ne apucam sa facem glazura: intr-o oala mica punem zaharul pudra, apa, uleiul, cacao si le amestecam bine. Punem oala pe foc si amestecam pana se ingroasa glazura. Cand este gata, punem glazura fierbinte peste prajitura si presaram nuca de cocos.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

0 voturi    0 comentarii
3h
Slow Cooking
Tocanita de ceapa de post

Tocanita de ceapa de post

Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin

24 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria burlan , 15 martie 2017

    Este o prăjitură de post delicioasa

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • visine din compot
  • faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri jumate de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fara foto

Maria burlan

Este o prăjitură de post delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura de post cu gris si arome orientale