autor:

andrew68

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa economica

Autor: andrew68 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andrew68 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
2 cani de zahar, 2 cani de apa,suc,bere,bors(orice lichid ca nu se sinte), 5 cani de faina, cacao cat mai multa ca sa fie cat mai nearga, 1 lingurita de scortisoara, 1 plic de amoniu pt prajituri/bicarbanot de sodiu 1 praf, 1 praf de sare, esenta,dupa preferinte, stafide, nuca(optional

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai amesteci zaharul cu lichidul ales,pana se topeste zaharul,dupa care omogenizezi cu faina(s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 5 cani de faina,depinde de cat lichid puneti).Dupa ce omogenizezi compozitia cum trebuie,adaugi cacao(cat mai multa dupa cum am specificat) si apoi incepi sa adaugi restul ingredientelor.Nu conteaza ordinea.Singurul lucru care i-l lasi la sfarsit este nuca,in cazul in care pui si nuca,pe aia o adaugi la sfarsit dupa ce ai pus compozitia in tava.Tava inainte sa pui compozitia,ori o ungi cu margarina si apoi faina ori pui hartie speciala pentru copt ca sa nu se lipeasca.Apoi bagi tava la cuptop,de preferinta la 180 de grade cuptorul.Ca sa iti dai seama ca e facuta o incerci cu o scobitoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa economica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa economica de post

Negresa economica de post

O reteta simpla, cu putine ingrediente si mereu la indamana! Este delicioasa si chiar nu se simte

30 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa,suc,bere,bors(orice lichid ca nu se sinte)
  • 5 cani de faina
  • cacao cat mai multa ca sa fie cat mai nearga
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 plic de amoniu pt prajituri/bicarbanot de sodiu 1 praf
  • 1 praf de sare
  • esenta,dupa preferinte
  • stafide
  • nuca(optional

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pascute