autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Negresa glazurata

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat negresa:, 4 oua, 300g zahar, 2 linguri de gem (optional), 3 linguri cacao, 250 g faina, 3 linguri ulei, 300 ml lapte, 1 plic praf de copt stins in otet, coaja de portocala, un praf de sare, Ingrediente glazura de ciocolata:, 5 linguri de zahar, 1 lingura cu varf de cacao, 3 linguri de apa, 50 g unt sau margarina la pachet

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa.

Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca cu albusurile spuma tare.

Separat, galbenusurile cu zaharul ramas, gemul optional, cacao, ulei,un praf de sare, lapte si praf de copt stins se amesteca impreuna pana se topeste putin zaharul.

Cele doua compozitii, cea de albus si cea de galbenus, se amesteca usor si li se adauga faina in ploaie, pentru a nu-si pierde aerul incorporat.

Intr-o tava unsa cu margarina, unt sau ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Glazura se prepara amestecand toate ingredientele mentionate si fierbandu-le la foc mic pe aragaz amestecand continuu, cam 5 minute pana se leaga ca un sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze

25 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresă glazurată

Negresă glazurată

Ung o tavă cu unt. Amestec untul cu zahărul şi ouăle, adaug ingredientele uscate şi laptele.

2 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat negresa:
  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 2 linguri de gem (optional)
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de copt stins in otet
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • Ingrediente glazura de ciocolata:
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 3 linguri de apa
  • 50 g unt sau margarina la pachet

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada altfel

Rulada altfel

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu frisca si piure de visine