autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Negresa naturista

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
1/2 pahar de cacao, 11/2 pahar faina ptr prajituri (faina cu praf de copt), 1/2 lingurita bicarbonat, putina sare, 2 lingurite praf de copt, 1 pahar zahar brun, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 pahar de apa, 1/2 pahar de ulei, 1 banana coapta sfaramata bine, 100 gr ciocolata 60% cacao, 1/2 pahar lapte de soya sau de cous cous sau alta varianta de lapte naturist, , ptr glazura, 60 gr ciocolata amaruie 60%cacao, 5linguri lapte de soya

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca lichidele.

In alt vas se amesteca ingredientele uscate.

Lichidele - intai se topeste 50 gr de ciocolata cu 1/2 pahar de lapte de soya si se lasa putin sa se raceasca.

Se amesteca apa cu zaharul si uleiul se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.

In alt vas se amesteca faina cu cacao cu esenta de vanilie, sare, praful de copt si bicarbonatul si se adauga la lichide treptat amestecand bine se adauga banana facuta piure. Continutul trebuie sa fie ca un aluat putin lichid daca este prea lichid trebuie adaugat putina faina.

Se toarna intr-o tava de 24 cm si se coace la 180 de grade 30 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca.

Se topeste 60 gr de ciocolata cu 5 linguri de lapte soya si se amesteca bine dupa care se toarna peste prajitura si se lasa ca glazura sa se intareasca.

Este minunata si foarte usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa naturista" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pahar de cacao
  • 11/2 pahar faina ptr prajituri (faina cu praf de copt)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pahar zahar brun
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 pahar de apa
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 banana coapta sfaramata bine
  • 100 gr ciocolata 60% cacao
  • 1/2 pahar lapte de soya sau de cous cous sau alta varianta de lapte naturist
  • ptr glazura
  • 60 gr ciocolata amaruie 60%cacao
  • 5linguri lapte de soya

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Praline de tahini