autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Negresa naturista

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
1/2 pahar de cacao, 11/2 pahar faina ptr prajituri (faina cu praf de copt), 1/2 lingurita bicarbonat, putina sare, 2 lingurite praf de copt, 1 pahar zahar brun, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 pahar de apa, 1/2 pahar de ulei, 1 banana coapta sfaramata bine, 100 gr ciocolata 60% cacao, 1/2 pahar lapte de soya sau de cous cous sau alta varianta de lapte naturist, , ptr glazura, 60 gr ciocolata amaruie 60%cacao, 5linguri lapte de soya

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca lichidele.

In alt vas se amesteca ingredientele uscate.

Lichidele - intai se topeste 50 gr de ciocolata cu 1/2 pahar de lapte de soya si se lasa putin sa se raceasca.

Se amesteca apa cu zaharul si uleiul se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.

In alt vas se amesteca faina cu cacao cu esenta de vanilie, sare, praful de copt si bicarbonatul si se adauga la lichide treptat amestecand bine se adauga banana facuta piure. Continutul trebuie sa fie ca un aluat putin lichid daca este prea lichid trebuie adaugat putina faina.

Se toarna intr-o tava de 24 cm si se coace la 180 de grade 30 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca.

Se topeste 60 gr de ciocolata cu 5 linguri de lapte soya si se amesteca bine dupa care se toarna peste prajitura si se lasa ca glazura sa se intareasca.

Este minunata si foarte usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa naturista" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu cacao si ciocolata

Guguluf cu cacao si ciocolata

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga

5 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pahar de cacao
  • 11/2 pahar faina ptr prajituri (faina cu praf de copt)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pahar zahar brun
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 pahar de apa
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 banana coapta sfaramata bine
  • 100 gr ciocolata 60% cacao
  • 1/2 pahar lapte de soya sau de cous cous sau alta varianta de lapte naturist
  • ptr glazura
  • 60 gr ciocolata amaruie 60%cacao
  • 5linguri lapte de soya

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat