autor:

ALEX

» » Dulciuri diverse

Negresa Pufoasa si Cremoasa

Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de lapte, 2 cani de faina, jumatate de cana de ulei, 1 lingura de bicarbonat, 4 linguri de gem, 3 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte, 1 ciocolata amaruie, jumatate de lingurita de esenta de rom, 40g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia.
Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte).
Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase).
Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura.
Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt.
Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute.
Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Pufoasa si Cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti integrali

Biscuiti integrali

Iata ce avem de facut: - faina integrala o amestecam cu taratele, sarea si praful de copt. Le cernem

10 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ananas prăjit

Ananas prăjit

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul,

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mares gabriela (Bucatar sef):

    pai tocmai aista i problema ca imi iese CRUDA si nu gasesc de niciun fel explicatia reala la asa catastrofa!!!!!!!!! ce explicatie ati putea sa gasiti pt problema mea??? iese cruda indiferent de reteta folosita si chiar daca fac intocmai dupa reteta IESE crudaaaaa ajutor!!!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • jumatate de lingurita de esenta de rom
  • 40g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de ALEX
Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Se spala muschiul, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi se unge cu un sos facut din sare,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune