autor:

ALEX

» » Dulciuri diverse

Negresa Pufoasa si Cremoasa

Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de lapte, 2 cani de faina, jumatate de cana de ulei, 1 lingura de bicarbonat, 4 linguri de gem, 3 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte, 1 ciocolata amaruie, jumatate de lingurita de esenta de rom, 40g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia.
Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte).
Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase).
Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura.
Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt.
Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute.
Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Pufoasa si Cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget. Se freaca margarina

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mares gabriela (Bucatar sef):

    pai tocmai aista i problema ca imi iese CRUDA si nu gasesc de niciun fel explicatia reala la asa catastrofa!!!!!!!!! ce explicatie ati putea sa gasiti pt problema mea??? iese cruda indiferent de reteta folosita si chiar daca fac intocmai dupa reteta IESE crudaaaaa ajutor!!!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • jumatate de lingurita de esenta de rom
  • 40g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de ALEX
Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Se spala muschiul, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi se unge cu un sos facut din sare,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bascute cu ciocolata