autor:

ALEX

» » Dulciuri diverse

Negresa Pufoasa si Cremoasa

Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de lapte, 2 cani de faina, jumatate de cana de ulei, 1 lingura de bicarbonat, 4 linguri de gem, 3 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte, 1 ciocolata amaruie, jumatate de lingurita de esenta de rom, 40g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia.
Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte).
Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase).
Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura.
Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt.
Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute.
Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Pufoasa si Cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale

Dulceata de portocale

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de portocale. Daca nu ati mai mancat este bine ca,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mares gabriela (Bucatar sef):

    pai tocmai aista i problema ca imi iese CRUDA si nu gasesc de niciun fel explicatia reala la asa catastrofa!!!!!!!!! ce explicatie ati putea sa gasiti pt problema mea??? iese cruda indiferent de reteta folosita si chiar daca fac intocmai dupa reteta IESE crudaaaaa ajutor!!!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • jumatate de lingurita de esenta de rom
  • 40g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de ALEX
Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Se spala muschiul, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi se unge cu un sos facut din sare,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gomboti