autor:

ALEX

» » Dulciuri diverse

Negresa Pufoasa si Cremoasa

Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de lapte, 2 cani de faina, jumatate de cana de ulei, 1 lingura de bicarbonat, 4 linguri de gem, 3 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte, 1 ciocolata amaruie, jumatate de lingurita de esenta de rom, 40g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia.
Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte).
Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase).
Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura.
Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt.
Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute.
Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Pufoasa si Cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Victoria Sponge

Victoria Sponge

Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mares gabriela (Bucatar sef):

    pai tocmai aista i problema ca imi iese CRUDA si nu gasesc de niciun fel explicatia reala la asa catastrofa!!!!!!!!! ce explicatie ati putea sa gasiti pt problema mea??? iese cruda indiferent de reteta folosita si chiar daca fac intocmai dupa reteta IESE crudaaaaa ajutor!!!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • jumatate de lingurita de esenta de rom
  • 40g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de ALEX
Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Se spala muschiul, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi se unge cu un sos facut din sare,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu alune, nuci si cacao