autor:

ALEX

» » Dulciuri diverse

Negresa Pufoasa si Cremoasa

Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de lapte, 2 cani de faina, jumatate de cana de ulei, 1 lingura de bicarbonat, 4 linguri de gem, 3 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte, 1 ciocolata amaruie, jumatate de lingurita de esenta de rom, 40g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia.
Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte).
Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase).
Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura.
Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt.
Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute.
Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Pufoasa si Cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca

10 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Martipan cu gust de merisoare

Martipan cu gust de merisoare

Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore ca sa se cojeasca usor,

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mares gabriela (Bucatar sef):

    pai tocmai aista i problema ca imi iese CRUDA si nu gasesc de niciun fel explicatia reala la asa catastrofa!!!!!!!!! ce explicatie ati putea sa gasiti pt problema mea??? iese cruda indiferent de reteta folosita si chiar daca fac intocmai dupa reteta IESE crudaaaaa ajutor!!!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • jumatate de lingurita de esenta de rom
  • 40g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de ALEX
Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Se spala muschiul, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi se unge cu un sos facut din sare,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clafoutis cu smochine