autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa pufoasa

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
25g unt/ margarina, 200ml lapte, 4-5 linguri cacao, 200g zahar, 4 oua, un praf de sare, 200g faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, o mana de visine din visinata sau din compot, o mana de miez de nuca macinata, esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, zahar pudra pentru pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata pe care le-am dat putin prin blender pentru a fi putin mai marunte. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare, omogenizand usor cu o spatula de sus in jos.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (de ceramica am avut eu, mai mica) pe care o tapetam cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea. Cand este gata lasam putin prajitura in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu trece brusc de la o temperatura la alta ca altfel se va lasa.

La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Incalziti cuptorul la 175 grade Bateti albusurile spuma tare. Intr-o craticioara la foc

150 voturi    24 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Ducesa

Prajitura Ducesa

Untul moale se amesteca cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga ouale unul cate

10 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mada Titiana , 04 octombrie 2013

    Unde se pun cele 30gr de ciocolata neagra din blat?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 25g unt/ margarina
  • 200ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o mana de visine din visinata sau din compot
  • o mana de miez de nuca macinata
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi