autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negrese

Autor: hannahmontana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hannahmontana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
Blatul: 4 galbenusuri, 150g margarina, 200g zahar, 3 linguri cacao, 250g iaurt, 200g faina. Crema: 4 albusuri, 250g zahar Glazura: 200g zahar, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 100g margarina

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca bine ingredientele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Pentru crema, albusurile se bat spuma cu zaharul. Spuma se pune intre foile obtinute din taierea blatului in doua. Intre timp, se pregateste glazura:se fierb la foc mic zaharul cu apa si cacaoa. Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina, se mai da in cateva clocote si se toarna glazura calda peste prajitura rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Negrese

Negrese

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste.

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Eu am pus 250g de lapte la fiert cu yahărul şi cacao. Am pus şi albuşurile bătute spumă în coca pentru blat, iar glazura am pregătit-o din ciocolata.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniel Vizitiu , 16 februarie 2014

    miam miam

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    nu se vede crema de la mijloc!Poza cred ca e de la alta prajitura!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 4 galbenusuri
  • 150g margarina
  • 200g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 250g iaurt
  • 200g faina. Crema: 4 albusuri
  • 250g zahar Glazura: 200g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 100g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de hannahmontana
Prajitura cu cacao si cafea

Prajitura cu cacao si cafea

Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom.

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

lumi (Chef de cuisine)

nu se vede crema de la mijloc!Poza cred ca e de la alta prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite cu nuci in chateau de vin alb