Ingrediente
175 g unt,, 2 linguri cacao,, 200 g ciocolata,, 120 g faina,, 1 lingurita praf de copt,, 60 g alune sau nuci,, un praf de sare,, 2 oua,, 120 g zahar.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Intr-o craticioara se topeste untul, la foc mic, se adauga ciocolata taiata si cacaoa, amestecand cu o paleta de lemn, pana se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta).
Ouale intregi, impreuna cu zaharul se bat cateva minute, se adauga apoi in fir ciocolata topita, faina cernuta cu praful de copt si alunele sau nucile taiate grosolan cu cutitul.
Se amesteca bine totul.
Compozitia se varsa intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180° si se coace timp de 40 min.
Se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a o scoate din tava. Se taie patrate.
Daca preferati mai dulce, se poate presara deasupra zahar pudra.
Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 28 martie 2011
Interesanta.Am sa o fac neaparat.