autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negrese

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2011

Ingrediente
175 g unt,, 2 linguri cacao,, 200 g ciocolata,, 120 g faina,, 1 lingurita praf de copt,, 60 g alune sau nuci,, un praf de sare,, 2 oua,, 120 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati.
Intr-o craticioara se topeste untul, la foc mic, se adauga ciocolata taiata si cacaoa, amestecand cu o paleta de lemn, pana se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta).
Ouale intregi, impreuna cu zaharul se bat cateva minute, se adauga apoi in fir ciocolata topita, faina cernuta cu praful de copt si alunele sau nucile taiate grosolan cu cutitul.
Se amesteca bine totul.
Compozitia se varsa intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180° si se coace timp de 40 min.
Se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a o scoate din tava. Se taie patrate.

Daca preferati mai dulce, se poate presara deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Negrese cu nucă

Negrese cu nucă

Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese

18 voturi    6 comentarii
1h 25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Interesanta.Am sa o fac neaparat.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 175 g unt,
  • 2 linguri cacao,
  • 200 g ciocolata,
  • 120 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 60 g alune sau nuci,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • 120 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

Interesanta.Am sa o fac neaparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.