Se taie ciocolata in bucati.
Intr-o craticioara se topeste untul, la foc mic, se adauga ciocolata taiata si cacaoa, amestecand cu o paleta de lemn, pana se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta).
Ouale intregi, impreuna cu zaharul se bat cateva minute, se adauga apoi in fir ciocolata topita, faina cernuta cu praful de copt si alunele sau nucile taiate grosolan cu cutitul.
Se amesteca bine totul.
Compozitia se varsa intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180° si se coace timp de 40 min.
Se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a o scoate din tava. Se taie patrate.
Daca preferati mai dulce, se poate presara deasupra zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii