autor:

» » Prajituri

Negrese

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2011

Ingrediente
175 g unt,, 2 linguri cacao,, 200 g ciocolata,, 120 g faina,, 1 lingurita praf de copt,, 60 g alune sau nuci,, un praf de sare,, 2 oua,, 120 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati.
Intr-o craticioara se topeste untul, la foc mic, se adauga ciocolata taiata si cacaoa, amestecand cu o paleta de lemn, pana se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta).
Ouale intregi, impreuna cu zaharul se bat cateva minute, se adauga apoi in fir ciocolata topita, faina cernuta cu praful de copt si alunele sau nucile taiate grosolan cu cutitul.
Se amesteca bine totul.
Compozitia se varsa intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180° si se coace timp de 40 min.
Se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a o scoate din tava. Se taie patrate.

Daca preferati mai dulce, se poate presara deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negrese

Negrese

Pentru blat se amesteca bine ingredientele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina,

8 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negrese cu nucă

Negrese cu nucă

Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese

18 voturi    6 comentarii
1h 25 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Interesanta.Am sa o fac neaparat.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 175 g unt,
  • 2 linguri cacao,
  • 200 g ciocolata,
  • 120 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 60 g alune sau nuci,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • 120 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

Interesanta.Am sa o fac neaparat.

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu visine a la Camelia