Negrese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g unt,
  • 2 linguri cacao,
  • 200 g ciocolata,
  • 120 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 60 g alune sau nuci,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • 120 g zahar.

Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati.

Intr-o craticioara se topeste untul, la foc mic, se adauga ciocolata taiata si cacaoa, amestecand cu o paleta de lemn, pana se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta).

Ouale intregi, impreuna cu zaharul se bat cateva minute, se adauga apoi in fir ciocolata topita, faina cernuta cu praful de copt si alunele sau nucile taiate grosolan cu cutitul.

Se amesteca bine totul.

Compozitia se varsa intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180° si se coace timp de 40 min.

Se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a o scoate din tava. Se taie patrate.

Daca preferati mai dulce, se poate presara deasupra zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor