autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negrese

Autor: Daniela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 1 cana jumatate de faina, 1 cana jumatate de zahar, jumatate de cana lapte, jumatate de cana ulei, 1 lingurita de amoniac, Crema :, Trei sferturi cana de zahar, 3 linguri de cacao, jumatate cana de apa si alune daca doriti

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, albusul intr-un vas, galbenusul in alt vas.

Albusul se amesteca cu o cana de zahar si se zbate pana ce zaharul se topeste (daca vreti sa fie negresele mai pufoase , zbateti albusul si adaugati usor , usor zaharul, nu tot odata ).

Galbenusul se amesteca impreuna cu jumatate cana de lapte , jumatate de ulei , amoniacul (daca doriti si arome sau alune macinate ).

Trebuie lasata la cuptor timp de 25-30 de minute.

Pentru crema aveti nevoie de trei sferturi cana de zahar , 3 linguri de cacao , alunele macinate si jumatate cana de apa , se amesteca cele 4 ingrediente si se pun la foc , le lasati pana ce credeti ca zaharul sa topit , dupa aceasta glazura se toarna peste prajitura, o lasati putin la racit si dupa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negrese de post

Negrese de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

82 voturi    6 comentarii
20 min
Prajituri
Negrese cu nucă

Negrese cu nucă

Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese

18 voturi    6 comentarii
1h 25 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 cana jumatate de zahar
  • jumatate de cana lapte
  • jumatate de cana ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Crema :
  • Trei sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • jumatate cana de apa si alune daca doriti

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ananas si cocos