autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negrese

Autor: Daniela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 1 cana jumatate de faina, 1 cana jumatate de zahar, jumatate de cana lapte, jumatate de cana ulei, 1 lingurita de amoniac, Crema :, Trei sferturi cana de zahar, 3 linguri de cacao, jumatate cana de apa si alune daca doriti

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, albusul intr-un vas, galbenusul in alt vas.

Albusul se amesteca cu o cana de zahar si se zbate pana ce zaharul se topeste (daca vreti sa fie negresele mai pufoase , zbateti albusul si adaugati usor , usor zaharul, nu tot odata ).

Galbenusul se amesteca impreuna cu jumatate cana de lapte , jumatate de ulei , amoniacul (daca doriti si arome sau alune macinate ).

Trebuie lasata la cuptor timp de 25-30 de minute.

Pentru crema aveti nevoie de trei sferturi cana de zahar , 3 linguri de cacao , alunele macinate si jumatate cana de apa , se amesteca cele 4 ingrediente si se pun la foc , le lasati pana ce credeti ca zaharul sa topit , dupa aceasta glazura se toarna peste prajitura, o lasati putin la racit si dupa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Negrese

Negrese

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste.

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 cana jumatate de zahar
  • jumatate de cana lapte
  • jumatate de cana ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Crema :
  • Trei sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • jumatate cana de apa si alune daca doriti

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Biscuiti crocanti cu malai