Negrese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 cana jumatate de zahar
  • jumatate de cana lapte
  • jumatate de cana ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Crema :
  • Trei sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao , jumatate cana de apa si alune daca doriti

Mod de preparare

Se separa ouale, albusul intr-un vas, galbenusul in alt vas.

Albusul se amesteca cu o cana de zahar si se zbate pana ce zaharul se topeste (daca vreti sa fie negresele mai pufoase , zbateti albusul si adaugati usor , usor zaharul, nu tot odata ).

Galbenusul se amesteca impreuna cu jumatate cana de lapte , jumatate de ulei , amoniacul (daca doriti si arome sau alune macinate ).

Trebuie lasata la cuptor timp de 25-30 de minute.

Pentru crema aveti nevoie de trei sferturi cana de zahar , 3 linguri de cacao , alunele macinate si jumatate cana de apa , se amesteca cele 4 ingrediente si se pun la foc , le lasati pana ce credeti ca zaharul sa topit , dupa aceasta glazura se toarna peste prajitura, o lasati putin la racit si dupa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise