autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negrese

Autor: Daniela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 1 cana jumatate de faina, 1 cana jumatate de zahar, jumatate de cana lapte, jumatate de cana ulei, 1 lingurita de amoniac, Crema :, Trei sferturi cana de zahar, 3 linguri de cacao, jumatate cana de apa si alune daca doriti

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, albusul intr-un vas, galbenusul in alt vas.

Albusul se amesteca cu o cana de zahar si se zbate pana ce zaharul se topeste (daca vreti sa fie negresele mai pufoase , zbateti albusul si adaugati usor , usor zaharul, nu tot odata ).

Galbenusul se amesteca impreuna cu jumatate cana de lapte , jumatate de ulei , amoniacul (daca doriti si arome sau alune macinate ).

Trebuie lasata la cuptor timp de 25-30 de minute.

Pentru crema aveti nevoie de trei sferturi cana de zahar , 3 linguri de cacao , alunele macinate si jumatate cana de apa , se amesteca cele 4 ingrediente si se pun la foc , le lasati pana ce credeti ca zaharul sa topit , dupa aceasta glazura se toarna peste prajitura, o lasati putin la racit si dupa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negrese

Negrese

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste.

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Negrese de post

Negrese de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

82 voturi    6 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 cana jumatate de zahar
  • jumatate de cana lapte
  • jumatate de cana ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Crema :
  • Trei sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • jumatate cana de apa si alune daca doriti

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si piersici Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu gem si nuca