Negrese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negrese

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • putin sare
  • Sirop:
  • cacao
  • esenta de rom
  • 2 linguri de zahar
  • apa si 2 linguri de ulei
  • Decor:
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste. Apoi, adaugi uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si amesteci usor cu lingura de lemn pana incorporezi totul. Ungi tava cu ulei si pui compozitia in ea. O bagi la cuptor si o lasi 20-35 de minute la 200 de grade.

Siropul: Intr-o craticioara pui apa, cacao si ulei. Adaugi zaharul. Cand compozitia incepe sa fiarba, opresti focul si adaugi esenta de rom. Amesteci bine.

Dupa ce blatul e gata, il intepi cu furculita din loc il loc si pui siropul peste el. Apoi, presari nuca de cocos deasupra. Servesti prajiturile abia dupa o ora, dupa ce se mai inmoaie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor