Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste. Apoi, adaugi uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si amesteci usor cu lingura de lemn pana incorporezi totul. Ungi tava cu ulei si pui compozitia in ea. O bagi la cuptor si o lasi 20-35 de minute la 200 de grade.
Siropul: Intr-o craticioara pui apa, cacao si ulei. Adaugi zaharul. Cand compozitia incepe sa fiarba, opresti focul si adaugi esenta de rom. Amesteci bine.
Dupa ce blatul e gata, il intepi cu furculita din loc il loc si pui siropul peste el. Apoi, presari nuca de cocos deasupra. Servesti prajiturile abia dupa o ora, dupa ce se mai inmoaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii