Negrese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negrese

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • putin sare
  • Sirop:
  • cacao
  • esenta de rom
  • 2 linguri de zahar
  • apa si 2 linguri de ulei
  • Decor:
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste. Apoi, adaugi uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si amesteci usor cu lingura de lemn pana incorporezi totul. Ungi tava cu ulei si pui compozitia in ea. O bagi la cuptor si o lasi 20-35 de minute la 200 de grade.

Siropul: Intr-o craticioara pui apa, cacao si ulei. Adaugi zaharul. Cand compozitia incepe sa fiarba, opresti focul si adaugi esenta de rom. Amesteci bine.

Dupa ce blatul e gata, il intepi cu furculita din loc il loc si pui siropul peste el. Apoi, presari nuca de cocos deasupra. Servesti prajiturile abia dupa o ora, dupa ce se mai inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise