Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese cu nucă pe care am găsit-o în revista Secretele bucătăriei. Cu multă ciocolată și nucă tocată... ce mai ... o delicatesă!
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.
Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte. În ciocolata răcită am amestecat zahărul tos și cel vanilat, apoi am adăugat ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare până se omogenizează compoziția.
Deasupra am adaugat amestecul de făină și praf de copt și am amestecat încet, astfel încât să ia naștere un aluat omogen destul de dens. În final se adaugă nucile.
Aluatul l-am turnat într-o tavă unsă cu unt (20x30 cm), l-am nivelat și l-am copt la 180 grade Celsius timp de 25 minute.
Și cum ciocolata se potrivește de minune cu vișinele, am păpat negresele cu topping de dulceață de vișine. Delicios!!!
Să aveți poftă bună!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii