Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese cu nucă pe care am găsit-o în revista Secretele bucătăriei. Cu multă ciocolată și nucă tocată... ce mai ... o delicatesă!
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.
Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte. În ciocolata răcită am amestecat zahărul tos și cel vanilat, apoi am adăugat ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare până se omogenizează compoziția.
Deasupra am adaugat amestecul de făină și praf de copt și am amestecat încet, astfel încât să ia naștere un aluat omogen destul de dens. În final se adaugă nucile.
Aluatul l-am turnat într-o tavă unsă cu unt (20x30 cm), l-am nivelat și l-am copt la 180 grade Celsius timp de 25 minute.
Și cum ciocolata se potrivește de minune cu vișinele, am păpat negresele cu topping de dulceață de vișine. Delicios!!!
Să aveți poftă bună!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii