autor:

Maricor

» » Prajituri

Negrese marmorate

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
120g unt la temp. camerei, 200g zahar pudra, 2 oua, plus un galbenus, 200g ciocolata amaruie topita, 4 linguri espresso, 1 lingura de rom, 165g faina integrala, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, Pentru crema:, 340g branza de vaci proaspata, 100g zahar pudra, 1 galbenus, 60g amidon de porumb, 2 plicuri de coaja de portocala Dr.Oetker, 1 lingura esenta gel portocale

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180*C.Tapetati cu hartie de copt o tava patrata(25/25)sau rotunda dar adanca de minim 5 cm.Frecati untul cu zaharul, adaugati pe rand ouale si apoi galbenusul.Incorporati ciocolata topita, cafeaua si romul.Amestecati faina cu praful de copt, apoi cerneti deasupra compozitiei, adaugati sarea si amestecati delicat de jos in sus rotind vasul.Frecati branza de vaci cu zaharul,adaugati galbenusul si amidonul. Adaugati coaja de portocala si esenta. Turnati compozitia de ciocolata in tava, nivelati uniform si deasupra repartizati crema de branza. Luati o furculita si neteziti crema in zigzag. Dati la cuptor circa 20-25 minute. Negresele sunt coapte daca scobitoarea infipta in centru, iese cu firimituri lipicioase.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese marmorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful

2 voturi    4 comentarii
1h 25 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 120g unt la temp. camerei
  • 200g zahar pudra
  • 2 oua
  • plus un galbenus
  • 200g ciocolata amaruie topita
  • 4 linguri espresso
  • 1 lingura de rom
  • 165g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 340g branza de vaci proaspata
  • 100g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 60g amidon de porumb
  • 2 plicuri de coaja de portocala Dr.Oetker
  • 1 lingura esenta gel portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu mousse de căpșuni