autor:

Maricor

» » Prajituri

Negrese marmorate

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
120g unt la temp. camerei, 200g zahar pudra, 2 oua, plus un galbenus, 200g ciocolata amaruie topita, 4 linguri espresso, 1 lingura de rom, 165g faina integrala, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, Pentru crema:, 340g branza de vaci proaspata, 100g zahar pudra, 1 galbenus, 60g amidon de porumb, 2 plicuri de coaja de portocala Dr.Oetker, 1 lingura esenta gel portocale

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180*C.Tapetati cu hartie de copt o tava patrata(25/25)sau rotunda dar adanca de minim 5 cm.Frecati untul cu zaharul, adaugati pe rand ouale si apoi galbenusul.Incorporati ciocolata topita, cafeaua si romul.Amestecati faina cu praful de copt, apoi cerneti deasupra compozitiei, adaugati sarea si amestecati delicat de jos in sus rotind vasul.Frecati branza de vaci cu zaharul,adaugati galbenusul si amidonul. Adaugati coaja de portocala si esenta. Turnati compozitia de ciocolata in tava, nivelati uniform si deasupra repartizati crema de branza. Luati o furculita si neteziti crema in zigzag. Dati la cuptor circa 20-25 minute. Negresele sunt coapte daca scobitoarea infipta in centru, iese cu firimituri lipicioase.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese marmorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 120g unt la temp. camerei
  • 200g zahar pudra
  • 2 oua
  • plus un galbenus
  • 200g ciocolata amaruie topita
  • 4 linguri espresso
  • 1 lingura de rom
  • 165g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 340g branza de vaci proaspata
  • 100g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 60g amidon de porumb
  • 2 plicuri de coaja de portocala Dr.Oetker
  • 1 lingura esenta gel portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si spuma