autor:

Maricor

» » Prajituri

Negrese marmorate

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
120g unt la temp. camerei, 200g zahar pudra, 2 oua, plus un galbenus, 200g ciocolata amaruie topita, 4 linguri espresso, 1 lingura de rom, 165g faina integrala, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, Pentru crema:, 340g branza de vaci proaspata, 100g zahar pudra, 1 galbenus, 60g amidon de porumb, 2 plicuri de coaja de portocala Dr.Oetker, 1 lingura esenta gel portocale

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180*C.Tapetati cu hartie de copt o tava patrata(25/25)sau rotunda dar adanca de minim 5 cm.Frecati untul cu zaharul, adaugati pe rand ouale si apoi galbenusul.Incorporati ciocolata topita, cafeaua si romul.Amestecati faina cu praful de copt, apoi cerneti deasupra compozitiei, adaugati sarea si amestecati delicat de jos in sus rotind vasul.Frecati branza de vaci cu zaharul,adaugati galbenusul si amidonul. Adaugati coaja de portocala si esenta. Turnati compozitia de ciocolata in tava, nivelati uniform si deasupra repartizati crema de branza. Luati o furculita si neteziti crema in zigzag. Dati la cuptor circa 20-25 minute. Negresele sunt coapte daca scobitoarea infipta in centru, iese cu firimituri lipicioase.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese marmorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 120g unt la temp. camerei
  • 200g zahar pudra
  • 2 oua
  • plus un galbenus
  • 200g ciocolata amaruie topita
  • 4 linguri espresso
  • 1 lingura de rom
  • 165g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 340g branza de vaci proaspata
  • 100g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 60g amidon de porumb
  • 2 plicuri de coaja de portocala Dr.Oetker
  • 1 lingura esenta gel portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura sara-bezea si gem