Negri in camasi albe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua intregi
  • 150 grame zahar
  • 30 grame cacao
  • 50 grame faina
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 300 de grame zahar
  • o lingurita zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 150 grame zahar
  • 70 grame cacao
  • o cescuta de apa

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul foarte bine, se adauga pe rand galbenusurile, cacaoa si faina. Se ia o tava potrivita ca marime se unge, se tapeteaza si se toarna compozitia. Se da la cuptor 20-30 min la foc potrivit, si dupa ce se coace se lasa un pic sa se racoreasca.

Cat se coace blatul, se face bezeaua: 6 albusuri se bat foarte bine cu 300 grame zahar si zeama de lamaie.

Bezeaua se intinde uniform peste blatul racorit si se baga din nou la cuptor cat sa prinda o crusta. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Glazura

150 grame zahar puse intr-o cratita cu 70 grame cacao si putina apa, se fierb pana se face o smantana groasa. Se amesteca cu un pachet de unt bine frecat. Se pune deasupra bezelei. Se poate glazura si cu nuca caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise