Se bat albusurile cu zaharul foarte bine, se adauga pe rand galbenusurile, cacaoa si faina. Se ia o tava potrivita ca marime se unge, se tapeteaza si se toarna compozitia. Se da la cuptor 20-30 min la foc potrivit, si dupa ce se coace se lasa un pic sa se racoreasca.
Cat se coace blatul, se face bezeaua: 6 albusuri se bat foarte bine cu 300 grame zahar si zeama de lamaie.
Bezeaua se intinde uniform peste blatul racorit si se baga din nou la cuptor cat sa prinda o crusta. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Glazura
150 grame zahar puse intr-o cratita cu 70 grame cacao si putina apa, se fierb pana se face o smantana groasa. Se amesteca cu un pachet de unt bine frecat. Se pune deasupra bezelei. Se poate glazura si cu nuca caramel.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii