autor:

Iuliana_Kadar

» » Prajituri

Negru in pijama

Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
Blat: 7 oua, 8 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt (8 gr.), 6 linguri de faina, 5 linguri de ulei de floarea-soarelui, 10 gr. unt., Crema: 250 gr. unt, 200 gr. zahar pudra, 5 plicuri zahar vanilat, 5 galbenusuri., Glazura: 4 albusuri,150 gr. zahar pudra., Ornare: ciocolata neagra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, uleiul, cacaoa si se omogenizeaza bine. Se bat separat albusurile spuma, se pun treptat galbenusurile cu mixerul pornit, apoi faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor, la foc mic pentru 10 minute, apoi se da focul mai tare, pana se coace blatul.
Pentru crema: Intr-o cratita mai mica se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, si se da pe baie de aburi pana galbenusurile devin lipicioase. Cand sunt gata galbenusurile, se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza bine.
Pentru glazura: Se bat cu mixerul pe baie de aburi albusurile si cu zaharul pudra pana cand glazura devine lipicioasa.
Ornarea: Se imparte blatul in doua parti egale. Se ia primul blat, se unge cu jumatate din crema, acopera cu al doilea blat, si restul de crema. Se intinde glazura peste crema cu ajutorul unui cutit tinut in apa calda. ciocolata neagra se razuieste peste glazura de albusuri. Se lasa la frigider pentru 2 ore, dupa care se poate taia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negru in pijama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o

204 voturi    24 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Prajitura cu visine si cirese

Prajitura cu visine si cirese

Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape. Le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le

5 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt (8 gr.)
  • 6 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 10 gr. unt.
  • Crema: 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 5 galbenusuri.
  • Glazura: 4 albusuri,150 gr. zahar pudra.
  • Ornare: ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura dulsineea