Pentru blat: Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, uleiul, cacaoa si se omogenizeaza bine. Se bat separat albusurile spuma, se pun treptat galbenusurile cu mixerul pornit, apoi faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor, la foc mic pentru 10 minute, apoi se da focul mai tare, pana se coace blatul.
Pentru crema: Intr-o cratita mai mica se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, si se da pe baie de aburi pana galbenusurile devin lipicioase. Cand sunt gata galbenusurile, se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza bine.
Pentru glazura: Se bat cu mixerul pe baie de aburi albusurile si cu zaharul pudra pana cand glazura devine lipicioasa.
Ornarea: Se imparte blatul in doua parti egale. Se ia primul blat, se unge cu jumatate din crema, acopera cu al doilea blat, si restul de crema. Se intinde glazura peste crema cu ajutorul unui cutit tinut in apa calda. ciocolata neagra se razuieste peste glazura de albusuri. Se lasa la frigider pentru 2 ore, dupa care se poate taia si servi.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii