autor:

Nicoleta_Chivu

» » Dulciuri diverse

New York Cheese Cake

Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 05 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru crusta:, 200 gr biscuiti, 50 gr zahar tos, 120 gr unt, Pentru umplutura:, 500 gr branza de vaci, 100 gr zahar tos, 20 gr faina, 3 oua mari, 40 ml frisca nebatuta, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, Pentru topping:, 70 gr frisca batuta, 15 gr zahar tos, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu zaharul tos. Punem pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil si tapetam cu ajutorul unei linguri (sau cu degetele) fundul tavii si putin din peretii tavii. Acoperim si o dam la rece pana cand preparam umplutura.
Pentru umplutura batem bine branza (trebuie sa fie la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer, pana ce devine cremoasa (la acest tip de prajitura nu se doresc bule de aer ci sa fie pufoasa si densa). Dupa ce am batut bine branza, adaugam zaharul si faina si mixam pana ce se omogenizeaza totul. Adaugam treptat cate un ou si mixam bine! Adaugam frisca nebatuta si mixam 7-8 minute la viteza mare. La final adaugam vanilia si coaja de lamaie si mixam inca 2 minute.
Scoatem blatul de biscuiti de la rece si punem peste el, umplutura de branza. O dam la cuptor la foc mare pentru 10 minute dupa care la foc mic timp de 60-90 de minute (pana cand doar centrul tortului va arata putin umed).
Intre timp preparam toppingul din frisca: batem bine frisca apoi adaugam treptat zaharul tos si esenta de vanilie. Cand prajitura este gata, ungem toata suprafata ei cu frisca, apoi o dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute (pana capata o culoare usor aurie).
Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheese Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de morcovi

Jeleu de morcovi

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul

14 voturi    8 comentarii
3h 40 min
Dulciuri diverse
Chec cu nuca si ciocolata

Chec cu nuca si ciocolata

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare.Adaugam

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Ce buna trebuie sa fie!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    arata de zile mari...foarte frumoase fotografiile si sigur gustul este pe masura

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 gr biscuiti
  • 50 gr zahar tos
  • 120 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar tos
  • 20 gr faina
  • 3 oua mari
  • 40 ml frisca nebatuta
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 70 gr frisca batuta
  • 15 gr zahar tos
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta_Chivu
Cake Pops

Cake Pops

Biscuitii ii faramitam cu ajutorul robotului de bucatarie. Turnam peste firimituri iaurtul si amestecam

8 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

90 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec "Zebra" cu faina de porumb