Ingrediente
Pentru crusta:, 200 gr biscuiti, 50 gr zahar tos, 120 gr unt, Pentru umplutura:, 500 gr branza de vaci, 100 gr zahar tos, 20 gr faina, 3 oua mari, 40 ml frisca nebatuta, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, Pentru topping:, 70 gr frisca batuta, 15 gr zahar tos, esenta de vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 3h
3 voturi
Mod de preparare
Pentru umplutura batem bine branza (trebuie sa fie la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer, pana ce devine cremoasa (la acest tip de prajitura nu se doresc bule de aer ci sa fie pufoasa si densa). Dupa ce am batut bine branza, adaugam zaharul si faina si mixam pana ce se omogenizeaza totul. Adaugam treptat cate un ou si mixam bine! Adaugam frisca nebatuta si mixam 7-8 minute la viteza mare. La final adaugam vanilia si coaja de lamaie si mixam inca 2 minute.
Scoatem blatul de biscuiti de la rece si punem peste el, umplutura de branza. O dam la cuptor la foc mare pentru 10 minute dupa care la foc mic timp de 60-90 de minute (pana cand doar centrul tortului va arata putin umed).
Intre timp preparam toppingul din frisca: batem bine frisca apoi adaugam treptat zaharul tos si esenta de vanilie. Cand prajitura este gata, ungem toata suprafata ei cu frisca, apoi o dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute (pana capata o culoare usor aurie).