Blatul: biscuitii ii zdrobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron. Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .
Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri sau cu fundul unui pahar. Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura.
Umplutura:
Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala, dar cred ca merge orice alta branza) o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina.
Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema. Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam smantana si mai batem putin.
Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine.
Turnam totul peste blatul de biscuiti, nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore).
Toppingul:
Intr-o cratita la foc mic punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider.
Inainte de servire turnam toppingul rece peste cheesecake. Ca sa obtineti bucati frumoase, inainte de a taia puneti cutitul in apa calda.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii