autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

New York Cheesecake

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2014

Ingrediente
Blat:, -350 gr biscuiti digestivi, -90 gr unt, , Umplutura:, -1plic gelatina (10 gr), -60 ml apa, -450 gr branza (philadelfia), -200 ml smantana, -200 ml smantana pentru frisca, -100 gr zahar, , Topping, -200 gr afine (capsuni, mure, zmeura, coacaze), -100 gr zahar, -2 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blatul: biscuitii ii zdrobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron. Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .

Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri sau cu fundul unui pahar. Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura.



Umplutura:

Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala, dar cred ca merge orice alta branza) o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina.



Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema. Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam smantana si mai batem putin.

Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine.



Turnam totul peste blatul de biscuiti, nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore).



Toppingul:

Intr-o cratita la foc mic punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider.



Inainte de servire turnam toppingul rece peste cheesecake. Ca sa obtineti bucati frumoase, inainte de a taia puneti cutitul in apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze. -

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Ana Savin , 17 mai 2014

    Azi îl fac!

  • Fara foto

    Dana Circu , 16 mai 2014

    este foarte bun eu il fac mereu

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -350 gr biscuiti digestivi
  • -90 gr unt
  • Umplutura:
  • -1plic gelatina (10 gr)
  • -60 ml apa
  • -450 gr branza (philadelfia)
  • -200 ml smantana
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • -100 gr zahar
  • Topping
  • -200 gr afine (capsuni
  • mure
  • zmeura
  • coacaze)
  • -100 gr zahar
  • -2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura de post