New Zealand Pineapple Muffins (cu ananas)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
New Zealand Pineapple Muffins (cu ananas)

Ingrediente

  • 3 cani de faina;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 1 cana zahar;
  • 1 cana si jumatate de stafide;
  • 100 grame unt;
  • 2 oua mari;
  • 450 grame conserva ananas zdrobit;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 2-3 picaturi esenta de rom.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade (sau 190 grade pe fanbake).

Se amesteca intr-un bol mare faina, bicarbonatul de sodiu, zaharul si stafidele.

Intr-un alt bol mare se topeste untul pe baie de apa. Se adauga ouale, care se amesteca bine cu untul. Peste mixtura de oua se adauga conserva de ananas, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca.

Se toarna ingredientele uscate peste amestecul cu oua si ananas si se amesteca foarte bine pana se incorporeaza faina.

Se spray-eaza cu ulei sau se unge cu o hartie imbibata in ulei fiecare gaura din tava (aceasta reteta este pentru 12 muffin - uri) si se imparte amestecul in cantitati egale pentru fiecare gaura.

Se baga la cuptor 15 - 20 minute, in functie de taria acestuia (eventual se face proba betisorului...daca s-au copt nu ramane nimic din compozitie pe betitor) .

Dupa ce se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra. Se pot servi calde sau reci, simple sau cu o lingura de gem sau dulceata langa ele!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise