autor:

Alina

» » Prajituri

New Zealand Pineapple Muffins (cu ananas)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
3 cani de faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 cana zahar, 1 cana si jumatate de stafide, 100 grame unt, 2 oua mari, 450 grame conserva ananas zdrobit, 1 plic zahar vanilat, 2-3 picaturi esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade (sau 190 grade pe fanbake).
Se amesteca intr-un bol mare faina, bicarbonatul de sodiu, zaharul si stafidele.
Intr-un alt bol mare se topeste untul pe baie de apa. Se adauga ouale, care se amesteca bine cu untul. Peste mixtura de oua se adauga conserva de ananas, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca.
Se toarna ingredientele uscate peste amestecul cu oua si ananas si se amesteca foarte bine pana se incorporeaza faina.
Se spray-eaza cu ulei sau se unge cu o hartie imbibata in ulei fiecare gaura din tava (aceasta reteta este pentru 12 muffin - uri) si se imparte amestecul in cantitati egale pentru fiecare gaura.
Se baga la cuptor 15 - 20 minute, in functie de taria acestuia (eventual se face proba betisorului...daca s-au copt nu ramane nimic din compozitie pe betitor) .
Dupa ce se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra. Se pot servi calde sau reci, simple sau cu o lingura de gem sau dulceata langa ele!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "New Zealand Pineapple Muffins (cu ananas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 3 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Arata minunat...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Imi plac,foarte bune.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Delicios!!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate de stafide
  • 100 grame unt
  • 2 oua mari
  • 450 grame conserva ananas zdrobit
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 picaturi esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
CAFEA CU GHEATA SI LAPTE

CAFEA CU GHEATA SI LAPTE

Pe partea interioara a unui pahar inalt se da de jur imprejur cu topping de ciocolata o singura tura.

11 voturi    3 comentarii
5 min
Cafele si ceaiuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec de post