autor:

kok miori

» » Aperitive

Niochi a la romana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
3 pahare de lapte, 75 gr de unt, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 250 gr de gris, 2 oua, 150 gr branza sarata sau cascaval, 50gr de branza parmezan rasa subtire.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la incalzit intr-un ceaun de mamaliga sau o tigaie cu fund dublu, se adauga putina sare se lasa ca laptele sa inceapa sa fiarba se face focul mic si se toarna grisul in ploaie, se amesteca incontinuu ca la mamaliga pana incepe sa se intareasca putin, se adauga 50 gr de unt si branza sarata, se amesteca bine si se toarna pe o plansa tapetata cu hartie de copt. Se intinde compozitia ca sa fie un strat potrivit egal peste tot. Se lasa sa se raceasca putin.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se unge o tava cu restul de unt; cu un pahar scoatem rotunduri din compozitia de gris racita si le punem pe tava unsa cu unt. Presaram cu parmezan si dam la cuptor ptr 10-15 minute ca niochi sa se rumeneasca putin, dupa care se servesc calzi cu smantana sau cu o salata de legume.

Sunt foarte gustosi.

Eu am inlocuit cantitatea de gris cu malai, restul a ramas la fel si au iesit minunati foarte gustosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Niochi a la romana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CIUPERCI UMPLUTE

CIUPERCI UMPLUTE

Ciupercile se curata si se spala bine. Piciorusele se dau pe razatoare,la fel si branza si se amesteca

12 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Se taie sunca cubulete, se da branza si cascavalul pe razatoare si se maruntesc maslinele. Se amesteca

30 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare de lapte
  • 75 gr de unt
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 250 gr de gris
  • 2 oua
  • 150 gr branza sarata sau cascaval
  • 50gr de branza parmezan rasa subtire.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Paine impanata