Blat:
Se amesteca ingredientele si se freaca bine pana se topeste zaharul.
Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara,unsa si tapetata cu faina, se intinde uniform in tava si se da la cuptor, timp de 30 min.
Crema:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul pudra si sarea de lamaie si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se continua baterea pe baie de abur (asezati castronul in care bateti albusurile pe un vas in care fierbe apa, dar sa nu ajunga in apa); se bate pana se incalzeste si creste in volum.Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde uniform peste blatul deja racit.Stratul are cam 2 sau 3 cm, in functie de anotimp.
Glazura:
Zaharul, cacaoa cernuta si laptele se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba cateva clocote (amestecand bine). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand bine. Cand s-a omogenizat, se toarna peste spuma de albus si se intinde cu cutitul, usor, ca sa nu se amestece cu spuma.
Se da la frigider si se taie cand se serveste. Se taie cu un cutit lung si bine incalzit, altfel se taie rau.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii