autor:

Fara foto

» » Prajituri

Noapte si zi

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Ingrediente
Blat:, 5 galbenusuri,, 200 g zahar pudra,, 50 ml lapte,, 3 linguri cacao, , 1 praf de copt,, 120 g untura,, 200 g faina., , Crema:, 5 albusuri,, 200 g zahar pudra,, un varf de cutit de sare de lamaie., , Glazura:, 200 g zahar pudra,, 3 linguri de cacao,, 3 linguri lapte,, 100 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se amesteca ingredientele si se freaca bine pana se topeste zaharul.
Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara,unsa si tapetata cu faina, se intinde uniform in tava si se da la cuptor, timp de 30 min.

Crema:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul pudra si sarea de lamaie si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se continua baterea pe baie de abur (asezati castronul in care bateti albusurile pe un vas in care fierbe apa, dar sa nu ajunga in apa); se bate pana se incalzeste si creste in volum.Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde uniform peste blatul deja racit.Stratul are cam 2 sau 3 cm, in functie de anotimp.

Glazura:
Zaharul, cacaoa cernuta si laptele se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba cateva clocote (amestecand bine). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand bine. Cand s-a omogenizat, se toarna peste spuma de albus si se intinde cu cutitul, usor, ca sa nu se amestece cu spuma.
Se da la frigider si se taie cand se serveste. Se taie cu un cutit lung si bine incalzit, altfel se taie rau.
Daca ti-a placut reteta noastra "Noapte si zi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura zi si noapte de post

Prajitura zi si noapte de post

Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura zi si noapte a la Laura

Prajitura zi si noapte a la Laura

Blatul: Se separa galbenusurile de albus, se bate albusul cu un praf de sare si treptat se adauga

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 ml lapte,
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt,
  • 120 g untura,
  • 200 g faina.
  • Crema:
  • 5 albusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • un varf de cutit de sare de lamaie.
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 100 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza