Noapte si zi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 ml lapte,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 120 g untura,
  • 200 g faina.
  • Crema:
  • 5 albusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • un varf de cutit de sare de lamaie.
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 100 g unt.

Mod de preparare

Blat:

Se amesteca ingredientele si se freaca bine pana se topeste zaharul.

Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara,unsa si tapetata cu faina, se intinde uniform in tava si se da la cuptor, timp de 30 min.

Crema:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul pudra si sarea de lamaie si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se continua baterea pe baie de abur (asezati castronul in care bateti albusurile pe un vas in care fierbe apa, dar sa nu ajunga in apa); se bate pana se incalzeste si creste in volum.Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde uniform peste blatul deja racit.Stratul are cam 2 sau 3 cm, in functie de anotimp.

Glazura:

Zaharul, cacaoa cernuta si laptele se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba cateva clocote (amestecand bine). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand bine. Cand s-a omogenizat, se toarna peste spuma de albus si se intinde cu cutitul, usor, ca sa nu se amestece cu spuma.

Se da la frigider si se taie cand se serveste. Se taie cu un cutit lung si bine incalzit, altfel se taie rau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise