autor:

Fara foto

» » Prajituri

Noapte si zi

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Ingrediente
Blat:, 5 galbenusuri,, 200 g zahar pudra,, 50 ml lapte,, 3 linguri cacao, , 1 praf de copt,, 120 g untura,, 200 g faina., , Crema:, 5 albusuri,, 200 g zahar pudra,, un varf de cutit de sare de lamaie., , Glazura:, 200 g zahar pudra,, 3 linguri de cacao,, 3 linguri lapte,, 100 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se amesteca ingredientele si se freaca bine pana se topeste zaharul.
Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara,unsa si tapetata cu faina, se intinde uniform in tava si se da la cuptor, timp de 30 min.

Crema:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul pudra si sarea de lamaie si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se continua baterea pe baie de abur (asezati castronul in care bateti albusurile pe un vas in care fierbe apa, dar sa nu ajunga in apa); se bate pana se incalzeste si creste in volum.Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde uniform peste blatul deja racit.Stratul are cam 2 sau 3 cm, in functie de anotimp.

Glazura:
Zaharul, cacaoa cernuta si laptele se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba cateva clocote (amestecand bine). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand bine. Cand s-a omogenizat, se toarna peste spuma de albus si se intinde cu cutitul, usor, ca sa nu se amestece cu spuma.
Se da la frigider si se taie cand se serveste. Se taie cu un cutit lung si bine incalzit, altfel se taie rau.
Daca ti-a placut reteta noastra "Noapte si zi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
O noapte la Venetia

O noapte la Venetia

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

76 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 ml lapte,
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt,
  • 120 g untura,
  • 200 g faina.
  • Crema:
  • 5 albusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • un varf de cutit de sare de lamaie.
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 100 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu mere si biscuiti