autor:

husni

» » Budinci

Nopti libaneze(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
-3/4 pahar(de apa,cam 250 ml)zahar, -1/2 pahar gris, -3 pahare lapte sau 3 pahare apa si 10 linguri lapte praf, -2 oua, -vanilie, coaja de lamiie, de portocala..., -cam 200 ml smintina f., f.dulce sau niste miere de albine, -pt. ornat:nuca de cocos, stafide, pistacia, migdale maruntite(fara coaja)......eu am pus nuca de cocos, stafide, pistacia.Nuca de cocos si stafide sint obligatorii, in rest ce-ti place si ai landemina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul pina fierbe.
Dupa ce fierbe se stinge focul,se toarna compozitia intr-o forma(sa fie cam de un deget grosimea), se pune smintina, se orneaza.Eu pun tot timpul peste gris,un fel de crema , aici se numeste\"qusta\".Este facuta de firma \'\'Nestle\", sau alte firme.Inainte sa se puna smintina, trebuie lasat la rece, putin, chiar frigider;cind e gata si ornata, se da iar la rece,putin.Dupa aceea se maninca.
De data asta am pus o astfel de crema(neindulcita).facuta de o firma araba;asta am avut in casa.
Foarte multa lume foloseste mierea de albine.Cred ca puteti face un amestsc de niste frisca nebatuta cu niste smintina...de ce nu.Faceti in asa fel , sa fie bun.
Ceea ce folosesc eu nu e dulce, dar e mai gras;faceti cum va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nopti libaneze(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci

"Nopti libaneze in cupe-"Layali libnan"

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc

11 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Nopti libaneze-“Layali libnan”

Nopti libaneze-“Layali libnan”

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc

10 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    faina reteta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Imi place!

  • Fara foto

    husni , 22 februarie 2010

    Draga Carmen,se foloseste sragazul,dar nu se foloseste cuptorul.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Arata foarte bine si faptul ca nu mai folosesti aragazul,merge rapid.Felicitari pentru reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte interesanta reteta!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte interesanta.Cred ca e buna.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Si f.f. simplu de facut !F.buna pt vara;nu se foloseste cuptorul!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Arata bine si cred ca e gustoasa.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Acum am citit reteta si mi-ai facut pofta. Sa vad ce si cum gasesc prin magazine.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Sidy,se foloseste gris(se fierbe),nu faina. "-1/2 pahar gris"

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Ce faina trebuie sa fie prajitura asta !!! mai ales ca nu trebuie coapta in cuptor !!! Vara merge de minune !!! Bravo Camy !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • -3/4 pahar(de apa,cam 250 ml)zahar
  • -1/2 pahar gris
  • -3 pahare lapte sau 3 pahare apa si 10 linguri lapte praf
  • -2 oua
  • -vanilie
  • coaja de lamiie
  • de portocala...
  • -cam 200 ml smintina f.
  • f.dulce sau niste miere de albine
  • -pt. ornat:nuca de cocos
  • stafide
  • pistacia
  • migdale maruntite(fara coaja)......eu am pus nuca de cocos
  • stafide
  • pistacia.Nuca de cocos si stafide sint obligatorii
  • in rest ce-ti place si ai landemina.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Se face un aluat dincele amintite(galb., zahar, marg., esenta, faina+praf de copt si bicarbonat(cernute

3 voturi    4 comentarii
1h
Torturi

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

faina reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de paste cu carne de vita