autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Nuca dulce-picanta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 60 g margarina, , 1 lingurita scortisoara pisata, , 1 lingurita cardamom macinat, , 2 cesti samburi de nuca (jumatati), , 1/4 ceasca zahar tos fin.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200gr.. Se topeste margarina pe aragaz, se ia de pe foc, se adauga scortisoara si cardamomul si se amesteca, pana ce masa devine omogena.
Se incorporeaza samburii de nuca, se amesteca bine pana ce se acopera complet, se intind pe o tava si se rumenesc, circa 8 minute, in cuptorul incins.
Se pune zaharul intr-un castron, se adauga nucile coapte (fierbinti), se amesteca pana ce se acopera bine cu zahar si se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca dulce-picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite de post cu mere

Clatite de post cu mere

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite si se lasa sa se dospeasca drojdia cam 1/2ora dupa

10 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta de capsuni

Tarta de capsuni

Capsunile se taie marunt ( in bucatele cat un zar ) , insa pastrati 6-7 capsuni intregi.Zaharul (doar

2 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 60 g margarina
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 2 cesti samburi de nuca (jumatati)
  • 1/4 ceasca zahar tos fin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure