Reteta postata pe: 27 mai 2009
Ingrediente
6 oua, 6 linguri pezmet, 6 linguri nuca pisata, 4 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara pudra, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, Sirop, 1 1/2 cana zahar, 2 cani apa, esenta de rom dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se bat albusurie spuma tare cu zaharul si un praf de sare,se inglobeaza galbenusurile pe rand,pesmetul si nuca,iar la urma se pune praful de copt si scortisoara.Se tapeteaza o tava de aragaz cu unt si pesmet,se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins timp de 30-40 de minute.
Intre timp se pregateste siropul.Se pun cele 2 cani de apa cu zaharul la foc ,se lasa sa fiarba pana se leaga si scade cam 2 degete,se adauga esenta de rom.Se toarna peste prajitura calad.Se taie in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "NUCADA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009
Asa este, reteta are o compozitie usoara, este simplu de facut si este delicioasa. Felicitari!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009
Sa sti ca da.Reteta asta o facem mai des pe vremea liu Ceausescu,cand nu avem prea multe variante.Se face usor si repede.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Cred ca e foarte gustoasa.