autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

NUCADA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 6 linguri pezmet, 6 linguri nuca pisata, 4 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara pudra, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, Sirop, 1 1/2 cana zahar, 2 cani apa, esenta de rom dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurie spuma tare cu zaharul si un praf de sare,se inglobeaza galbenusurile pe rand,pesmetul si nuca,iar la urma se pune praful de copt si scortisoara.Se tapeteaza o tava de aragaz cu unt si pesmet,se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins timp de 30-40 de minute.
Intre timp se pregateste siropul.Se pun cele 2 cani de apa cu zaharul la foc ,se lasa sa fiarba pana se leaga si scade cam 2 degete,se adauga esenta de rom.Se toarna peste prajitura calad.Se taie in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "NUCADA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuca

Placinta cu mere si nuca

Aluatul: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva. Intr-un ibric turnam laptele,

4 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Ce buna trebuie sa fie!!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Aici,se fac f.des dulciuri cu un sirop asemanator;dupa ce fierbe cca 5 minute(apa cu zaharul),se pun citeva picaturi de zeama de lamiie(se pune lamiia ca sa nu se zahariseasca siropul),apoi se lasa iar sa fiarba pina ce isi schimba culoarea si consistenta(fierbe cca 25-30 minute).Trebuie sa aiba consistenta unei smintini subtiri. Aici nu se pune esenta de rom,se aromeaza cu un fel de esenta de flori;eu, de obicei nu aromez.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Cred ca poti sa-i pui o crema usoara , deasupra, daca vrei...

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Asa este, reteta are o compozitie usoara, este simplu de facut si este delicioasa. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Sa sti ca da.Reteta asta o facem mai des pe vremea liu Ceausescu,cand nu avem prea multe variante.Se face usor si repede.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Cred ca e foarte gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri pezmet
  • 6 linguri nuca pisata
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Sirop
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani apa
  • esenta de rom dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu ness