Se bat albusurie spuma tare cu zaharul si un praf de sare,se inglobeaza galbenusurile pe rand,pesmetul si nuca,iar la urma se pune praful de copt si scortisoara.Se tapeteaza o tava de aragaz cu unt si pesmet,se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins timp de 30-40 de minute.
Intre timp se pregateste siropul.Se pun cele 2 cani de apa cu zaharul la foc ,se lasa sa fiarba pana se leaga si scade cam 2 degete,se adauga esenta de rom.Se toarna peste prajitura calad.Se taie in forma dorita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii