autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Prajituri

Nuci

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat: 3 oua, 250 g unt topit, 180 g zahar pudra, 1 pliculet de amoniu pentru prajituri, stins cu lamaie (eu am pus praf de copt Finca nu am avut amoniu pentru prajituri), 1 varf cutit sare, 1 esenta vanilie faina cat cuprinde, Crema: 1 cana nuci macinate, esenta de rom, 200 g unt, 150 g zahar farin, 3 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie. Incorporeaza faina, amestecand bine pana la omogenizare.

Unge forma de nuci cu putin ulei si las-o pe flacara aragazului sa se incinga bine. Umple formele de nuci cu 1/3 din volumul acestora, inchide forma si las-o la copt, circa 2 minute, intorcand-o insa dupa fiecare 35-40 de secunde.

Procedeaza in acest fel pana la terminarea intregii cantitati de aluat.



Crema

Se mixeaza untul cu zaharul farin. Se adauga nucile, cacaoa, esenta.

Se umplu capacele cu crema si se unesc doua cate doua

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    si noua ne plac tare mult...

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Va multumesc frumos

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    foarte bune si aspectoase ! Ps: formele sant grozave, imi plac mult.

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Foarte bune !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 3 oua
  • 250 g unt topit
  • 180 g zahar pudra
  • 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • stins cu lamaie (eu am pus praf de copt Finca nu am avut amoniu pentru prajituri)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 esenta vanilie faina cat cuprinde
  • Crema: 1 cana nuci macinate
  • esenta de rom
  • 200 g unt
  • 150 g zahar farin
  • 3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

15 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie. Aluatul

12 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

si noua ne plac tare mult...

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Flodni