autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Nuci umplute

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
Aluat:, , 300 gr untura, 8 linguri otet, 3 oua, 6 linguri zahar, 1 plic amoniac stins, 7 linguri ulei, 1 esenta rom, coaja de portocala rasa, 1,1 kg faina, , Umplutura:, , 700 ml lapte, 5 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, 7 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 esenta rom, jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt), nuca macinata, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
Pe urma otetul,amoniacul stins cu putina zeama de lamaie,esenta si coaja de portocale.
Omogenizam bine,iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.
Forma o ungem bine cu ulei si o incingem.
Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.
Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte pe ambele parti.
Procedam astfel pana terminam aluatul.
Le lasam apoi sa se raceasca ,dupa care le curatam marginile.(acolo unde este nevoie).
Umplutura:
500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.
Celelalte 200 ml ,le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.
Cand laptele incepe sa fiarba ,adaugam amestecul cu faina si zahar.
Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc si adaugam cacaua,pe care o incorporam bine ,apoi o dam la racorit .
Cand este rece ,incorporam margarina bucatele.
Invartim pana este bine intrata in crema,punem esenta de rom.
La urma punem nuca macinata,pana obtineti consistenta dorita la crema.
Eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .
Umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Se trece la spalarea si curatarea: morcovilor, telinei, merelor si usturoiului. Dupa ce au fost curatate

19 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam

3 voturi    0 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

    Mioara, te referi la caise, acelea colorate? Am eu o reteta aici: http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2014/01/caise.html

  • Fara foto

    mioara , 16 mai 2015

    Amintirea copilariei,daca as mai gasi si retete de la ciupurcute,ar fi perfect.

  • Fara foto

    Elena Sarbu , 30 mai 2013

    sunt delicioase complimenti!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 8 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic amoniac stins
  • 7 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1,1 kg faina
  • Umplutura:
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt)
  • nuca macinata
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Mioara, te referi la caise, acelea colorate? Am eu o reteta aici: http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2014/01/caise.html

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri fragede cu nuca si gem