Aluatul:
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
Pe urma otetul,amoniacul stins cu putina zeama de lamaie,esenta si coaja de portocale.
Omogenizam bine,iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.
Forma o ungem bine cu ulei si o incingem.
Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.
Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte pe ambele parti.
Procedam astfel pana terminam aluatul.
Le lasam apoi sa se raceasca ,dupa care le curatam marginile.(acolo unde este nevoie).
Umplutura:
500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.
Celelalte 200 ml ,le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.
Cand laptele incepe sa fiarba ,adaugam amestecul cu faina si zahar.
Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc si adaugam cacaua,pe care o incorporam bine ,apoi o dam la racorit .
Cand este rece ,incorporam margarina bucatele.
Invartim pana este bine intrata in crema,punem esenta de rom.
La urma punem nuca macinata,pana obtineti consistenta dorita la crema.
Eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .
Umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii