Nuci umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 8 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic amoniac stins
  • 7 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1,1 kg faina
  • Umplutura:
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt)
  • nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.

Pe urma otetul,amoniacul stins cu putina zeama de lamaie,esenta si coaja de portocale.

Omogenizam bine,iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.

Forma o ungem bine cu ulei si o incingem.

Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.

Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte pe ambele parti.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Le lasam apoi sa se raceasca ,dupa care le curatam marginile.(acolo unde este nevoie).

Umplutura:

500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.

Celelalte 200 ml ,le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.

Cand laptele incepe sa fiarba ,adaugam amestecul cu faina si zahar.

Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc si adaugam cacaua,pe care o incorporam bine ,apoi o dam la racorit .

Cand este rece ,incorporam margarina bucatele.

Invartim pana este bine intrata in crema,punem esenta de rom.

La urma punem nuca macinata,pana obtineti consistenta dorita la crema.

Eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .

Umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise