Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele,amoniacul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min. Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se bun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant. Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.
Crema: Se maruntesc cateva nuci coapte,se amesteca cu o lingura de cacao, 3 de zahar, 2 de rom,150 ml de lapte si se amesteca bine cu un tel pana devine o pasta moale. Untul la temperatura camerei se bate spuma si se adauga pasta de cacao treptat si se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.
Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii