Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele,amoniacul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min. Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se bun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant. Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.
Crema: Se maruntesc cateva nuci coapte,se amesteca cu o lingura de cacao, 3 de zahar, 2 de rom,150 ml de lapte si se amesteca bine cu un tel pana devine o pasta moale. Untul la temperatura camerei se bate spuma si se adauga pasta de cacao treptat si se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.
Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii