autor:

Fara foto

» » Aperitive

Nudli de post

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1 kg cartofi, , 2 linguri apa, , faina cat cuprinde, , 500 g pesmet sau nuci macinate, , 200 ml ulei, , 100 g zahar, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, se lasa la racit si se curata. Se dau apoi pe razatoarea mica sau prin masina de tocat carne. Se adauga la cartofi doua linguri de apa si atata faina cata trebuie pana cand se obtine un aluat mai tare, mai vartos. Din aluat se fac suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele se taie betisoare egale ca dimensiune, cam 5 cm. Acestea se fierb in apa cu sare. Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scurg de apa si se pun intr-un castron. Pesmetul sau nucile macinate se prajesc in ulei. Cand devin roscate la culoare, se toarna peste betisoarele fierte de aluat. Se presara cu zahar, se amesteca bine in castron si se servesc nudlii calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele de vinete

Chiftele de vinete

Vinetele coapte, scurse de zeama le toci marunt impreuna cu painea inmuiata o clipa in apa rece si

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
bruschete de rosii cu busuioc

bruschete de rosii cu busuioc

rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu

3 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silica , 15 decembrie 2018

    reteta buna ,delicioasa

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri apa
  • faina cat cuprinde
  • 500 g pesmet sau nuci macinate
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Fara foto

Silica

reteta buna ,delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza