Reteta postata pe: 25 mai 2007
Ingrediente
1 kg cartofi, , 2 linguri apa, , faina cat cuprinde, , 500 g pesmet sau nuci macinate, , 200 ml ulei, , 100 g zahar, , sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Se spala cartofii si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, se lasa la racit si se curata. Se dau apoi pe razatoarea mica sau prin masina de tocat carne. Se adauga la cartofi doua linguri de apa si atata faina cata trebuie pana cand se obtine un aluat mai tare, mai vartos. Din aluat se fac suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele se taie betisoare egale ca dimensiune, cam 5 cm. Acestea se fierb in apa cu sare. Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scurg de apa si se pun intr-un castron. Pesmetul sau nucile macinate se prajesc in ulei. Cand devin roscate la culoare, se toarna peste betisoarele fierte de aluat. Se presara cu zahar, se amesteca bine in castron si se servesc nudlii calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli de post" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii
9 voturi
4 comentarii
20 min
Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace.
Se intorc
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Silica , 15 decembrie 2018
reteta buna ,delicioasa