autor:

Fara foto

» » Aperitive

Nudli de post

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1 kg cartofi, , 2 linguri apa, , faina cat cuprinde, , 500 g pesmet sau nuci macinate, , 200 ml ulei, , 100 g zahar, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, se lasa la racit si se curata. Se dau apoi pe razatoarea mica sau prin masina de tocat carne. Se adauga la cartofi doua linguri de apa si atata faina cata trebuie pana cand se obtine un aluat mai tare, mai vartos. Din aluat se fac suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele se taie betisoare egale ca dimensiune, cam 5 cm. Acestea se fierb in apa cu sare. Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scurg de apa si se pun intr-un castron. Pesmetul sau nucile macinate se prajesc in ulei. Cand devin roscate la culoare, se toarna peste betisoarele fierte de aluat. Se presara cu zahar, se amesteca bine in castron si se servesc nudlii calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec Aperitiv

Chec Aperitiv

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu

10 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Fursecuri cu cartofi si cascaval

Fursecuri cu cartofi si cascaval

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri apa
  • faina cat cuprinde
  • 500 g pesmet sau nuci macinate
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crema de conopida