autor:

» » Aperitive

Nudli de post

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1 kg cartofi, , 2 linguri apa, , faina cat cuprinde, , 500 g pesmet sau nuci macinate, , 200 ml ulei, , 100 g zahar, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, se lasa la racit si se curata. Se dau apoi pe razatoarea mica sau prin masina de tocat carne. Se adauga la cartofi doua linguri de apa si atata faina cata trebuie pana cand se obtine un aluat mai tare, mai vartos. Din aluat se fac suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele se taie betisoare egale ca dimensiune, cam 5 cm. Acestea se fierb in apa cu sare. Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scurg de apa si se pun intr-un castron. Pesmetul sau nucile macinate se prajesc in ulei. Cand devin roscate la culoare, se toarna peste betisoarele fierte de aluat. Se presara cu zahar, se amesteca bine in castron si se servesc nudlii calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Silica , 15 decembrie 2018

    reteta buna ,delicioasa

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri apa
  • faina cat cuprinde
  • 500 g pesmet sau nuci macinate
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Silica

reteta buna ,delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Bacon umplut